-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Iš „Dujotekanos“ milijono reikalavęs V.Orechovas išvengė pirmo bylos posėdžio

Ketvirtadienį Vilniaus miesto apylinkės teisme turėjo lankytis buvęs „Dujotekanos“ prezidentas Vladimiras Orechovas, kuris anuomet taip troško milijono litų, jog galėjo pasiryžti kontrakto klastojimui.
Vladimiras Orechovas
Vladimiras Orechovas nepasirodė teismo posėdyje / 15min nuotr.

Tačiau Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėjas Ugnius Trumpulis sulaukė tik prokuroro Audriaus Matulionio ir advokato Dariaus Raulušaičio, o pasikėsinimu sukčiauti įtariamas V.Orechovas teismo salėje taip ir nepasirodė.

Tiesa, teisininkas tik pavaduoja nuolatinį V.Orechovo atstovą Aivarą Alimą, kuris negalėjo dalyvauti posėdyje dėl „objektyvių priežasčių“. O buvęs „Dujotekanos“ vadovas primygtinai reikalauja, jog jo gynėju būtų A.Alimas.

Savo norą jis išreiškė prašymu, kuris pasiekė teismą laiku. „Tikriausiai prasilenkė prašymas ir nutartis“, – be reikalo pradėto posėdžio priežastį svarstė teisėjas.

Prokuroras nė nenorėjo susipažinti su V.Orechovo prašymu. Jis nematė prasmės pradėti nagrinėti bylą be kaltinamojo ir jo gynėjo.

Tai V.Orechovui tapo pakankama dingstimi nepasirodyti teismo salėje, nors teisėjas pažymėjo, jog kaltinamasis nė nesivargino atsiimti jam registruotu paštu siųsto šaukimo į teismą.

Dėl to teismas bylą nagrinėti iš esmės pradės tik 2017-aisiais. Nutarta atidėti teismo posėdį iki sausio 11 d.

Reikalavo 1 mln. litų

Praėjusiais metais V.Orechovas kreipėsi į teismą, prašydamas priteisti kompensaciją, kadangi „Dujotekana“ anksčiau laiko nutraukė sudarytą terminuotą kontraktą.

Bendrovė iš pareigų atleistam prezidentui išmokėjo 2 mėnesių išeitinę išmoką, tačiau V.Orechovui to nepakako. Jis kreipėsi į teismą, norėdamas gauti daugiau pinigų.

Tikriausiai prasilenkė prašymas ir nutartis.

Šįkart kaip argumentą jis pasitelkė „Dujotekanos“ darbo tvarkos taisykles. V.Orechovas tikėjosi pasinaudoti punktu, kuriame numatyta, jog nutraukiant darbo sutartį su prezidentu privaloma sumokėti 1 milijono litų (289 620 eurų) kompensaciją.

Tai sukėlė įtarimų dabartiniam „Dujotekanos“ prezidentui Sauliui Trečekauskui.

Anot dabartinio įmonės vadovo, V.Orechovas teismui pateikė suklastotą įmonės darbo tvarkos taisyklių versiją, kadangi originaliose taisyklėse jam finansiškai naudingo punkto neturėjo būti.

V.Orechovo ieškinį dėl didžiulės kompensacijos priteisimo teismas atmetė, tačiau dėl pranešimo apie suklastotą dokumentą buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris baigėsi kaltinamuoju aktu V.Orechovui.

„Žinodamas, kad jo paties 2012 metais patvirtintose bendrovės Darbo tvarkos taisyklėse iš darbo atleidžiamam vadovui milijono litų dydžio kompensacijos išmokėjimas nenumatytas, 2015 metų vasarą šį dokumentą galimai suklastojo, įtraukdamas punktą apie tokios kompensacijos atleidžiamam įmonės vadovui išmokėjimą“, – rašoma prokuratūros pranešime spaudai.

Jei pasitvirtintų šie įtarimai, buvusiam „Dujotekanos“ prezidentui gresia baudžiamoji atsakomybė. Už pasikėsinimą sukčiauti ir suklastotą darbo sutartį V.Orechovo lauktų bauda, areštas arba net laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius