Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Ispanijos gabenti 3 kilogramai kanapių surasti Lietuvoje

Byloje kaltinami mažeikiškiai A.G. ir A.J., pasikėsinę įgyti didelį kiekį narkotinių medžiagų, ir Mažeikių rajono gyventojas S.B. galimai įsigijęs bei nelegaliai iš Ispanijos į Lietuvą gabenęs labai didelį kiekį kanapių.
Kanapės.
Kanapės. Asociatyvi nuotr. / Vilniaus apskrities VPK nuotr.

Šiaulių apygardos prokuratūra Šiaulių apygardos teismui rugpjūčio 21 dieną perdavė baudžiamąją bylą, susijusią su didelio kiekio narkotikų gabenimu.

2014 metų pavasarį mažeikiškiai norėdami platinti narkotikus ir taip užsidirbti pinigų pasiūlė S. B. važiuoti į Ispaniją ir iš ten parvežti kanapių.

Veikdami atskirai ir nežinodami apie vienas kito „užsakymą“ A.G. paprašė parvežti 1 kg, o A.J. – 2 kg kanapių.

S.B. sutikus, vyrai jam pervedė daugiau nei 6 000 eurų narkotikams įsigyti. Turėdamas pinigus, dvidešimt šešerių metų vaikinas išvyko į Ispaniją, kur jį pasitiko brolis ir turėjo padėti nupirkti kanapių.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad veikdami kartu su broliu, jie įsigijo daugiau nei 3 kg kanapių.

Norėdami saugiai paslėpti narkotines medžiagas, jas kartu su kitomis maisto prekėmis ir skalbimo milteliais supakavo į krepšį.

Kaltinamas vaikinas, nenorėdamas vežti narkotikų su savimi, juos įdėjo į mikroautobusą, kuris pervežinėja žmones ir krovinius, o pats pasirinko kelionę lėktuvu.

Nepavykus grįžti anksčiau už mikroautobusą ir atsiimti „prekių“ Mažeikių rajone, S.B. tai paprašė padaryti savo tėvą.

Kaltinamojo tėvas, nieko nežinodamas apie krepšio turinį, tikėjosi gauti lauktuvių iš Ispanijos. Deja, atsiimti visą „lauktuvių“ turinį vyrui taip ir nepavyko.

Perduodant prekes kelio Mažeikiai–Plungė–Tauragė 9-ame kilometre mikroautobusą sustabdę policijos pareigūnai aptiko ir paėmė nelegaliai gabentas kanapes.

Kaltę, padaręs nusikalstamą veiką, pripažino tik kaltinamasis S.B.

S.B. sulaikytas iš karto tik grįžęs į Lietuvą, o kaltinamieji mažeikiškiai, visą laiką kurstę S.B. nelegaliai gabenti narkotikus ir raginę tai padaryti kuo greičiau, sulaikyti praėjus keliems mėnesiams po įvykio.

Visi jie vėliau suimti, o kaltinamasis A.G. šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę už tokio paties pobūdžio anksčiau padarytą nusikalstamą veiką.

Pagal Baudžiamąjį kodeksą kaltinamiesiems gresianti griežčiausia bausmė yra laisvės atėmimas iki penkiolikos metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius