Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Kaliningrado srities baltarusiškų cigarečių parsivežti nepavyko

Antradienį Klaipėdos teritorinės muitinės pareigūnai pasienyje su Rusija išaiškino atvejį, kuomet Lietuvos pilietis iš Kaliningrado srities neteisėtai bandė įvežti baltarusiškomis bei rusiškomis banderolėmis pažymėtų tabako gaminių. Sulaikytų rūkalų vertė – daugiau nei 1 000 litų.
Lietuvos pilietis iš Kaliningrado į šalį bandė įvežti tabako gaminių su rusiškomis banderolėmis.
Lietuvos pilietis iš Kaliningrado į šalį bandė įvežti tabako gaminių su rusiškomis banderolėmis. / Muitinės nuotr.

Apie 17 val. iš Kaliningrado srities „VOLVO 850“  į Nidos kelio postą atvykęs 55 m. A. Z. muitinės pareigūnams žodžiu deklaravo automobilio kuro bake gabenantis 70 litrų degalų ir du pakelius cigarečių.

Muitinės pareigūnams nutarus atlikti išsamų transporto priemonės tikrinimą, lengvojo automobilio vairuotojas, privažiavęs tikrinimo angarą, staiga išlipo iš mašinos ir šalia vartų ant žolės padėjo juodos spalvos paketą, kuriame, kaip vėliau paaiškėjo, buvo 80 pakelių cigarečių „FEST“, paženklintų baltarusiškomis banderolėmis. Išsiaiškinus įvykio aplinkybes paaiškėjo, kad minėtas paketas prie automobilio dugno buvo pritvirtintas magnetais.

Detalaus transporto priemonės tikrinimo metu muitinės pareigūnai aptiko ir daugiau neteisėtai gabentų tabako gaminių: 16 pakelių cigarečių „FEST“ su Baltarusijos banderolėmis rasta lengvojo automobilio važiuojančių ratų gaubtuose bei 24 pakeliai cigarečių „FEST“ su Baltarusijos banderolėmis ir 3 pakeliai cigarečių „BOND STREET BLUE“ su rusiškomis banderolėmis rasti bagažo skyriuje esančiuose dviejuose gesintuvuose įrengtose slėptuvėse. 

„VOLVO 850“  bei daugiau nei 1 000 litų įvertinti tabako gaminiai sulaikyti, Lietuvos gyventojui surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.  Už kontrabandos būdu gabentas cigaretes vyriškiui gresia bauda nuo 5 000  iki 10 000  litų su tabako gaminių ir transporto priemonės konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius