Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš patiklios bendraamžės išvilioję šeimos santaupas nepilnamečiai sulauks baudžiamosios atsakomybės

Trys nepilnamečiai, iš patiklios bendraamžės išvilioję dideles pinigų sumas ir aukso dirbinius, netrukus bus teisiami – šią nusikaltimų nuosavybei baudžiamąją bylą Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius perdavė nagrinėti miesto apylinkės teismui.
Byla
Byla / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Sukčiavimas

Kaip rašoma Panevėžio apygardos prokuratūros pranešime, ikiteisminio tyrimo duomenimis, vienas vaikinų, pernai rudenį miesto šventėje susipažinęs su bendraamže mergaite, žiemą pradėjo bendrauti vienas kitam rašydami žinutes. Sausio viduryje mergaitė sulaukė prašymo pagelbėti, nes į bėdą papuolusiam draugui prireikė pinigų. Vėliau tokių prašymų buvo ne vienas, patikli draugė stengėsi padėti nešdama iš namų pinigus ir vertingus daiktus – laikrodį, vestuvinius žiedus, auksinius papuošalus ir kitus juvelyrinius dirbinius, kurie buvo parduodami lombarduose.

Vaikinas ir jo bendrininkai kūrė vis naujas istorijas apie gresiantį pagrobimą ir kitas tariamas bėdas, dėl kurių jų nepilnametė draugė paaukodavo šeimos santaupas ir aukso dirbinius.

„Nepilnamečių noras sulaukti dėmesio ir siekimas bendrauti su bendraamžiais gali atvesti į gudriai paspęstas nusikaltėlių pinkles. Šiuo atveju nepilnamečiai kaltinamieji pasinaudojo nukentėjusios bendraamžės patiklumu ir išviliojo tūkstantines pinigų sumas, brangius juvelyrinius dirbinius, todėl už apgaule įgytą svetimą turtą nusikalstamas veikas linkusiems daryti jaunuoliams teks atsakyti baudžiamąja tvarka pagal įstatymų numatytos nepilnamečių baudžiamosios atsakomybės ypatumus, nors iki šiol realios bausmės dėl šio baudžiamojo įstatymo taikymo jie buvo išvengę“,- teigia nepilnamečių justicijos srityje besispecializuojantis Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Audrius Leonavičius.

Ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Įstatymas tam, kas apgaule savo ar kitų naudai įgijo svetimą turtą, numato laisvės atėmimo bausmę iki trejų ar aštuonerių metų, nepilnamečiai už padarytas nusikalstamas veikas baudžiami pagal jiems įstatymų numatytos baudžiamosios atsakomybės ypatumus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius