-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Prienų areštinės pabėgusį jaunuolį rado tarnybinis šuo Enzo

Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus aps. VPK) augintinis – belgų aviganis Enzo be didesnio vargo susekė iš Prienų rajono policijos komisariato (toliau – Prienų r. PK) patalpų pabėgusį, vagystėmis įtariamą vyriškį.
Enzo su kinologu Eimantu Seniku
Enzo su kinologu Eimantu Seniku / Vilniaus aps. VPK nuotr.

Antradienį, apie 11 val., iš Prienų r. PK laikino sulaikymo kameros į tualetą vedant laikinai dėl vagystės sulaikytą 28-erių Prienuose gyvenantį T.S. jis į tyrėją metė tuščią plastikinį butelį, pastūmė ir pabėgo.

Bėglį vijosi Prienų pareigūnai. Nedelsiant buvo pasitelktos didesnės pajėgos bėgliui surasti, apieškota teritorija, kurioje galėjo slapstytis jaunuolis. Taip pat iššukuoti krūmynai, Nemuno pakrantė, bet paieškos rezultatų nedavė.

Nusikaltėlio paiešką pradėję pareigūnai nusprendė į pagalbą pakviesti Alytaus policijos kinologą su šunimi. Į įvykio vietą atvežtas tarnybinis šuo Enzo nusekė pabėgusio asmens pėdsakais.

Karštais pėdsakais sekęs belgų aviganis kinologą atvedė prie vieno privataus negyvenamojo namo, iki namo palėpės, kurioje ir slėpėsi bėglys. Sulaikant prieniškis bandė bėgti ir antrą kartą, vėl pasipriešino pareigūnui, tačiau jam nepavyko pasprukti nuo budraus tarnybinio šuns. Gindamas kinologą, keturkojis „kolega“ sulaikė pažeidėją, jam spėjus žengti vos keletą žingsnių.

Sulaikydami T.S. teisėsaugininkai panaudojo specialiąsias priemones – antrankius ir elektros impulsinį prietaisą. Bėglys pristatytas į Prienų r. PK.

Už pabėgimą iš policijos įstaigos ir už pasipriešinimą pareigūnams Prienų gyventojui pradėtas ikiteisminis tyrimas, jam gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Chuliganą sučiupti padėjęs trijų su puse metų belgų aviganis Enzo išmokytas ne tik ieškoti dingusių ar pasislėpusių žmonių, bet ir narkotinių medžiagų.

Be to, Belgų aviganis Enzo, padėjęs surasti ne vieną dingusį žmogų, demaskuoti ne vieną nusikaltėlį, kartu su Alytaus aps. VPK Viešosios tvarkos skyriaus Patrulių kuopos kinologų grupės specialistu Eimantu Seniku pasiekė puikių rezultatų šalies ir tarptautinėse varžybose. Enzo – prizinių vietų nugalėtojas ne kartą garsino Alytaus policijos vardą.

Vilniaus aps. VPK nuotr./Enzo
Vilniaus aps. VPK nuotr./Enzo

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius