Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš rankų išsprūdęs girtas vairuotojas kitą dieną patruliui įkliuvo jau po darbo valandų

Paskutinis vasaros savaitgalis nepašykštėjo šilumos, todėl keliuose suintensyvėjo automobiliais prie ežerų, jūros ar į gamtą skubančių gyventojų srautai. Tačiau, kaip bebūtų gaila, ne visi eismo dalyviai vasarą palydėjo atsakingai, nes keliuose policijos pareigūnai vieną po kito tramdė neblaivius vairuotojus. Savaitgalį Telšių rajone jų nustatyta net septyni, praneša Telšių apskrities VPK.
Naktinis Vilniaus kelių policijos reidas
Asociatyvi iliustracija / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Rugpjūčio 26-28 dienomis, Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnai užkirto kelią tolesnei septynių neblaivių vairuotojų kelionei.

Du iš jų, 40 ir 41 metų vyrai, būdami neblaivūs, nesuvaldė vairuojamų transporto priemonių ir sukėlė eismo įvykius. Kiti penki, 19-52 metų vairuotojai, automobilius vairavo būdami vidutiniškai ar sunkiai apsvaigę. Du iš jų – ne tik neblaivūs, bet ir be teisės vairuoti transporto priemones.

Rugpjūčio 26-osios vakarą, apie 20.24 val., Telšių rajone, Varnių miestelyje nuo vairavimo nušalintas girtas vairuotojas, kurį ne tarnybos metu sulaikė Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus kelių patrulių būrio vyriausiasis patrulis Arvydas Kuneika. Pareigūnas automobilį, kurį valdė įtartinas vairuotojas pastebėjo įvažiuojantį į degalinę.

„Išvydęs „Ford Mondeo“ automobilį, prisiminiau, kad prieš dieną, tarnybos metu patruliuojant, su kolega būtent jo ieškojome Varniuose, gavę pilietiško gyventojo skambutį apie galimai neblaivų vairuotoją. Tąkart jam pavyko išsisukti nesučiuptam, tačiau kilo įtarimas, kad jis ir vėl gali būti neblaivus“, – penktadienio vakaro prisiminimais dalijosi pareigūnas.

Telšių apskrities VPK nuotr./Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus kelių patrulių būrio vyriausiasis patrulis Arvydas Kuneika
Telšių apskrities VPK nuotr./Telšių apskr. VPK Kelių policijos skyriaus kelių patrulių būrio vyriausiasis patrulis Arvydas Kuneika

Iškvietus kolegas, pareigūno nuogąstavimai pasitvirtino – teisės vairuoti neturinčiam, prie neįregistruoto „Ford Mondeo“ vairo sėdėjusiam 19-mečiui nustatytas vidutinis – 1,63 promilės girtumas.

Kaip ir kiti neblaivūs vairuotojai, jaunuolis patrauktas administracinėn atsakomybėn. Jam gresia 1158-1448 eurų bauda su transporto priemonės konfiskavimu ar be konfiskavimo arba administracinis areštas nuo 20 iki 30 parų su transporto priemonės konfiskavimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius