-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš šešėlinių prekeivių metalu FNTT konfiskavo pusę milijono Lenkijos zlotų

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba išaiškino Lietuvos ir Lenkijos piliečių suburtą organizuotą grupę, kurios neteisėta apyvarta metalo laužu siekė beveik 18 milijonų litų. FNTT pareigūnai pagrindinį šešėlinio verslo organizatorių Lietuvos pilietį S.K. sulaikė neteisėto sandorio su Lenkijos piliečiu metu. FNTT vykdytos operacijos metu įtariamojo automobilyje aptikta pusė milijono Lenkijos zlotų, kurie, kaip įtariama, buvo atvežti į Lietuvą atsiskaitymams už metalo laužą.
Konfiskuoti pinigai
Konfiskuoti pinigai / FNTT nuotr.
FNTT nuotr./Konfiskuoti pinigai
FNTT nuotr./Konfiskuoti pinigai

Kaip informuoja FNTT, ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo, sukčiavimo ir neteisėto vertimosi ūkine finansine veikla FNTT atlieka kartu su Vilniaus apygardos prokuratūra. Nusikalstamos grupės nariams buvo pradėtas dar vienas ikiteisminis tyrimas – dėl neteisėto praturėjimo.

Pirminiais duomenimis, Lietuvos Respublikos teritorijoje veikianti tarptautinė organizuota grupė be jokių įsigijimo dokumentų, nemokėdama mokesčių, iš Lietuvos fizinių asmenų nupirko metalo laužo už ne mažiau kaip 14,5 milijono litų. Tęsiant nusikalstamą veiką, S.K. organizavo ne tik nupirkto metalo laužo surinkimą, bet ir jo pardavimą į Lietuvą atvykstantiems Lenkijos piliečiams.

Preliminariai paskaičiuota, kad per devynis mėnesius Lietuvoje nupirkto metalo buvo parduota už daugiau nei 17,6 milijono litų, apgaule išvengiant į valstybės biudžetą sumokėti daugiau nei 3,6 milijono litų pridėtinės vertės mokesčio.

S.K. kartu su kitais organizuotos grupės nariais, slėpdamas vykdytą neteisėtą ūkinę komercinę ir finansinę veiklą, metalo laužą iš Lietuvos gyventojų be jokių įsigijimo dokumentų pirko kaip fizinis asmuo, neturintis PVM mokesčio mokėtojo statuso, o gavęs pajamų, viršijusių 100 tūkst. litų, tyčia nesiregistravo mokėtoju.

Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas tiek pagrindiniam šešėlinio metalo verslo organizatoriui S.K, tiek sulaikytam Lenkijos piliečiui skyrė kardomąją priemonę – suėmimą 3 mėnesių laikotarpiui.

Siekiant užtikrinti valstybei padarytos žalos atlyginimą bei galimą turto konfiskavimą, laikinai apribotos nuosavybės teisės nekilnojamajam turtui, kurio vertė viršija 2 milijonus litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius