Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš teismo salės išėjęs kybartiškis vėl nelegaliai patraukė į Rusiją

Už neteisėtą valstybės sienos perėjimą teisiamas Kybartų gyventojas, išėjęs iš teismo salės, tą pačią dieną vėl įkliuvo pasieniečiams. Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai jį sulaikė, kai vyras neteisėtai iš Kaliningrado srities į Lietuvą gabeno kontrabandinių cigarečių krovinį.
Sulaikyta cigarečių kontrabanda
Sulaikyta cigarečių kontrabanda / VSAT nuotr.

Trečiadienį popiet VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai ties Vilkaviškio rajono Nebūtkiemio kaimu užfiksavo du asmenis, bėgančius į Rusijos pusę. Neabejota, kad pažeidėjai netrukus grįš į Lietuvos teritoriją su nelegaliu kroviniu.

VSAT pareigūnų nuojauta neapvylė – netrukus į Lietuvos teritoriją neleistinoje vietoje įžengė du asmenys, ant pečių nešę dėžes. Už maždaug 100 metrų nuo valstybės sienos esančioje miškingoje vietoje pasieniečiai ėmėsi sulaikyti pažeidėjus. Šie pastebėjo VSAT pareigūnus, metė nešulius, perbėgo palei valstybės sieną einantį kelią Vištytis–Kybartai ir mėgino pasislėpti pelkėtoje krūmais apaugusioje vietoje.

Vieną bėglį pasieniečiams pavyko sulaikyti, antras paspruko.

Įvykio vietoje aptiktos juoda plėvele apvyniotos šešios dėžės cigarečių „Viceroy Red“. Visi 3 tūkst. rūkalų pakelių buvo pažymėti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Trys gamyklinės rūkalų dėžės buvo neštos originaliu būdu – savadarbius naščius kontrabandininkai pasidarė įmantriai perrišę dėžes vyrišku džemperiu.

Paaiškėjo, kad sulaikytasis yra gerai VSAT pareigūnams pažįstamas 23-ejų metų Kybartų miestelio gyventojas.

Kovą šį vyrą kartu su bendrininku Lazdijų rinktinės pasieniečiai buvo sulaikę ties Kybartais tekančiame Lieponos upelyje, kuriuo eina Lietuvos ir Rusijos siena. Narų kostiumus vilkėjusiems pažeidėjams tąkart buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo.

Būtent dėl šio nusikaltimo trečiadienį Lazdijų rajono apylinkės teisme vyko posėdis, kuriame dalyvavo šis Kybartų gyventojas. Nuosprendis teisme dar nebuvo priimtas – jį  vyras turėjo išgirsti penktadienį numatyto posėdžio metu.

Nelaukdamas jo po trečiadieninio teismo posėdžio vyras patraukė sienos su Rusija link, kur vėl įkliuvo pasieniečiams. VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai jį uždarė į areštinę ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius