Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išaiškintas Europoje vogtų brangių dviračių realizavimo tinklas

Rugsėjo mėnesio pradžioje Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pradėjo tirti užsienyje vogtų dviračių realizavimo Lietuvoje bylą. Įtarimai pareikšti dviem vilniečiams ir vienam kauniečiui.
Dviračiai garaže
Dviračiai garaže / Vilniaus apskrities VPK nuotr.
Temos: 2 Dviratis Vagystė

Rugsėjo mėnesio pradžioje Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo ir realizavimo.

Pareigūnai gavo duomenų, kad š.m. liepą Norvegijoje buvo apvogtas Vokietijos pilietis, iš jo buvo pagrobti du dviračiai, kurių vertė apie 5000 eurų. Buvo nustatyta, kad dviračiai parduoti Vilniuje, skelbia Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Nusikaltimų nuosavybei tyrimo skyriaus tyrėjai sulaikė ir pareiškė įtarimus dviem vilniečiams ir vienam kauniečiui. Vienas pavogtų dviračių buvo surastas ir grąžintas teisėtam savininkui – vokiečiui. Nustatyta, kad kitas dviratis buvo parduotas ir iškeliavo į Lenkiją, jo dabar ieškoma.

Šio tyrimo metu Vilniuje, Mėnulio g., buvo aptiktas garažas, kuriame pareigūnai surado ir paėmė 21 dviratį. Iš viso iš apyvartos išimta 24 dviračiai. Įtariama, kad visi šie dviračiai vogti įvairiose Europos valstybėse ir realizuojami Lietuvoje. Paimtų dviračių bendra rinkos vertė – apie 100 000 litų.

Įtariama, kad dviračių vagystes Norvegijoje ir kitose Europos valstybėse įvykdė Lietuvos gyventojai, vėliau vogti dviračiai atkeliaudavo į Lietuvą ir buvo parduodami ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje ir Latvijoje.

Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas numato jog, tas, kas įgijo, naudojosi arba realizavo didelės vertės turtą žinodamas, kad tas turtas gautas nusikalstamu būdu, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.

VIDEO: Europoje vogti brangūs dviračiai atkeliaudavo į Lietuvą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius