Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išaiškintas narkotinių ar psichotropinių medžiagų patekimo į Marijampolės pataisos namus kanalas

Lietuvos Kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo padalinių pareigūnai, tyrimui vadovaujant ir jį organizuojant Lietuvos Respublikos Generalinės prokuratūros organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorui, išaiškino dar vieną veikusį narkotinių ar psichotropinių medžiagų patekimo į Marijampolės pataisos namus kanalą.
Kriminalinė policija
Kriminalinė policija / Policijos nuotr.

Kaip informuoja Policijos departamentas, teisėsaugai gerai žinomas V.B., anksčiau teistas už įvairių nusikaltimų padarymą ir dabar už nužudymą nuteistas ir atliekantis laisvės atėmimo bausmę Marijampolės pataisos namuose metu, 2009 metų rudenį, veikdamas organizuotoje grupėje su A.K., A.V. ir A.S., duodamas nurodymus dėl konkrečių veiksmų atlikimo organizuotos grupės nariams ir nusikaltimus vykdančiai grupei nepriklausantiems asmenims, koordinuodamas visų jų veiksmus, organizavo ir vadovavo neteisėtam labai didelio narkotinių medžiagų - heroino įgijimui, laikymui ir gabenimui, siekdamas narkotines medžiagas išplatinti Marijampolės pataisos namuose. 

Taip jis, per bendrininkų giminaičius ir pažįstamus esančius laisvėje -  pasirūpino narkotinių medžiagų (heroino) įgijimu ir pasinaudojant nuteistųjų (kartu atliekančių bausmes) teise į pasimatymus su artimaisiais, jų įnešimu į Marijampolės pataisos namus labai dideliais kiekiais. 

Pranešimai apie įtarimą šioje baudžiamojoje byloje įteikti 7 asmenims  padarius nusikalstamas veikas numatytas LR BK  25 str. 3d. ir 260 str. 2 d., 3 d. "Neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti arba neteisėtas disponavimas labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu".

Ikiteisminis tyrimas šioje baudžiamojoje byloje baigtas, prokuroras baudžiamąją bylą perdavė Vilniaus apygardos teismui nagrinėti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius