Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išaiškinti Juodkrantės gaisro sukėlėjai suimti nebus (atnaujinta 13.55 val.)

Paaiškėjo, kad pagrindiniai įtarimai, mesti benamiams dėl Juodkrantėje kilusio didžiulio gaisro, pasitvirtino.
Gaisras Juodkrantėje
Gaisras Juodkrantėje / R.Žalgevičiaus nuotr.

Pareigūnai apklausė du įtariamuosius – vyrą ir moterį, kurie neturi gyvenamosios vietos.

Teigiama, kad padegimas buvo netyčinis, jie užsidegė lauželį apleistame pastate, norėdami pasišildyti maisto. Tačiau laužo neprižiūrėjo. Dėl netyčinio padegimo esą nėra jokio pagrindo juos suimti. Greičiausiai jiems bus skirtas rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Žinia, gaisras Juodkrantėje kilo sekmadienio vakare. Iš pradžių Kalno gatvėje užsiliepsnojo apleistas pastatas. Vėliau ugnis persimetė į šalia stovėjusį nebaigtos statybos pastatą. Liepsnos pasiekė poilsio namų kompleksą, čia sudegė boulingo kambarys, atskira valgykla, baras. Gyvenamosios patalpos nuo ugnies buvo apsaugotos.

Gaisro metu žmonės nenukentėjo.

Gaisro gesinti buvo sutelktos didžiulės pajėgos, ugniagesiams talkino ir kariškių sraigtasparnis. Ugnis buvo nuslopinta pirmadienio paryčiais.

(atnaujinta 13.55 val.) Anot Neringos miesto policijos komisariato viršininko Sigito Šveikausko, daugiau nei 60 metų benamiui vyriškiui bei dešimtmečiu jaunesnei taip pat gyvenamosios vietos neturinčiai vietinei gyventojai gresia baudžiamoji atsakomybė.

„Nors padegimas buvo netyčinis, tačiau padaryta didelė turtinė žala, todėl gręsia baudžiamoji atsakomybė“, – paaiškino S.Šveikauskas.

Gaisro sukėlėjams taikomas Baudžiamojo kodekso straipsnis dėl turto sunaikinimo ar sugadinimo dėl neatsargumo. Už tai įstatymas numato bausmę viešaisiais darbais arba baudą, laisvės apribojimą ar laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Kokios bausmės benamiai sulauks – spręs teismas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius