Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išardytas kontrabandinių prekių platintojų tinklas

Tikrinant informaciją apie neteisėtą akcizais apmokestinamų prekių apyvartą besiverčiančius prekeivius Vilniaus apskrityje, Lietuvos kriminalinės policijos biuro nusikaltimų tyrimo padalinių pareigūnai sulaikė grupę asmenų, organizavusių neteisėtą tabako gaminių (cigarečių) su Rusijos Federacijos bei Baltarusijos akcizo mokesčio banderolėmis, dyzelino, benzino ir nedenatūruoto etilo alkoholio apyvartą.
Kontrabandinės cigaretės
Kontrabandinės cigaretės / Policijos nuotr.
Temos: 2 Prekės Kontrabanda

Spaudai išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad policijos operacijos metu išardytas įsisenėjęs akcizais apmokestinamų prekių platintojų tinklas Vilniaus mieste. Kratų metu prekybos „taškuose“ ir pogrindinėse degalinėse aptikta ir iš neteisėtos apyvartos išimtą virš 55 litrų nedenatūruoto etilo alkoholio, 25 000 vnt. cigarečių „Premjer“, „Fest“, „Fest 7“, „NZ8“, „Saint George“, „Winston Blue“, „Winston Silver“ ir kt. su Rusijos Federacijos bei Baltarusijos akcizo mokesčio banderolėmis, virš 6,5 tonų dyzelinio kuro ir apie pusė tonos benzino, kaip įtariama, įvežto iš Rusijos Federacijos.

Sulaikyti 5 LR piliečiai organizavę neteisėtus akcizais apmokestinamų prekių platinimo „taškus“. Realizavę kratų metu aptiktas cigaretes, kurą bei nedenatūruoto etilo alkoholį, įtariamieji „juodojoje“ rinkoje gautų virš 140 000 litų neteisėtų pajamų. Už akcizais apmokestinamas prekes, rastas kratų metu, įtariamieji privalėtų sumokėti 122 150 litų pridėtinės vertė ir akcizo mokesčių.

Sulaikytiesiems asmenims gresia laisvės atėmimas iki 7 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius