-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išgerti nevengusi Aleksandra Desiatnikova teisiama dėl vyro nužudymo

Panevėžio teisėjų kolegija kartu su prokuroru vyko į žmogžudystę narpliojančio teismo posėdį Visagine.
Psichopatas
Asociatyvinė iliustracija / 123rf nuotr.

Penktadienį Visagine vyko išvažiuojamasis Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegijos posėdis – nagrinėjama šio miesto 48 metų gyventojos Aleksandros Desiatnikovos, kaltinamos artimo šeimos nario – savo gyvenimo draugo gyvybės atėmimu, baudžiamoji byla.

Valstybinį kaltinimą palaikančios Panevėžio apygardos prokuratūros prokurorės Sandros Povilonienės teigimu, surengti išvažiuojamąjį posėdį nusikaltimo padarymo vietoje – Visagino mieste – prireikė tam, kad būtų galima apklausti čia gyvenančius liudytojus, kurie dėl sveikatos problemų ir ribotų finansinių galimybių negali atvykti į posėdžius Panevėžyje. Šių liudytojų, mačiusių nusikalstamos veikos įvykdymą ir galinčių pateikti svarbios informacijos apie nužudymo aplinkybes, parodymai teisminiam tyrimui yra labai svarbūs.

Nusikaltimą Visagine tyrę Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai nustatė, kad 2011 metų liepos viduryje Visagine peilio dūriu nužudytas vyras – vienos išgerti nevengusios poros santykių ir nesutarimų dramatinė atomazga.

Baudžiamasis kodeksas už artimo šeimos nario nužudymą numato laisvės atėmimo bausmę nuo aštuonerių iki dvidešimties metų, arba iki gyvos galvos.

Panevėžio apygardos teismo ir apygardos prokuratūros teisinėje praktikoje nebe pirmą kartą rengiamas išvažiuojamasis posėdis į kitą miestą, kai kartu su teisėjų kolegija vyksta ir prokuroras, pasakojama Panevėžio apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vidos Bielskytės penktadienį išplatintame pranešime.

Pernai Panevėžio apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjų kolegija kartu su valstybės kaltinimą palaikiusiu prokuroru Aurelijumi Navicku vyko į Uteną. Ten nagrinėjant uteniškio kolegijos studento nužudymo bylą reikėjo apklausti beveik 50 liudytojų.  

Yra buvę ir kitų atvejų, kai, pavyzdžiui, prokurorui teko prašyti surengti išvažiuojamąjį Panevėžio miesto apylinkės teismo posėdį Panevėžio respublikinėje ligoninėje. Tam, kad tiriant sudėtingą nužudymo bylą vienam įtariamųjų dėl iškilusių trumpalaikio sveikatos sutrikimo būtų laiku, pagal baudžiamojo proceso nuostatas, paskirta kardomoji priemonė – suėmimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius