Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iškart šešių pareigūnų netekusi Trakų policija: kas prižiūrės tvarką ir tirs nusikaltimus?

Po pranešimo apie masinį Trakų rajono policijos komisariato pareigūnų nušalinimą nuo pareigų kilo klausimas – kas dirbs? Trakus valdančios Vilniaus apskrities policijos atstovai ramina, kad įtarimais prislėgtų policininkų darbą perims jų kolegos, o jei kils sunkumų – į Trakus bus nusiųstas pajėgų desantas iš kitų apskrities struktūrinių padalinių.
Policija
Asociatyvinė iliustracija: Trakų policijoje apstu sąžiningų pareigūnų, kurie pasiryžę perimti kolegų darbus. / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Nušalintų pareigūnų darbą artimiausiu metu teks atlikti jų kolegoms Trakų rajono policijos komisariate, pirmadienį po pietų 15min.lt informavo Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio atstovai.

Vien tik Trakų komisariato Prevencijos poskyryje yra 15 pareigūnų, pats šis poskyris – Viešosios policijos skyriaus sudėtyje.

Kaip jau skelbta, Imuniteto valdybos pareigūnai šiandien ryte sulaikė 6 Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Trakų r. policijos komisariato pareigūnus, kurie įtariami piktnaudžiavimu tarnyba ir vagystėmis.

Pareigūnai įtariami tuo, kad piktnaudžiaudami tarnyba pasisavino daiktus, kurie turėjo būti sunaikinti. Paaiškėjo, kad policininkai dangstė naminės degtinės fabrikėlius, informuodavo pogrindžio degtindarius apie planuojamus reidus.

Policijos pareigūnai planuoja kreiptis į teismą dėl pareigūnų nušalinimo. 

Jei kils būtinumas padėti likusiems trakiškiams, Trakų rajono policijos komisariatas yra vienas iš 13 Vilniaus apskrities policijos įstaigos struktūrinių policijos komisariatų.

„Mūsų įstaigoje yra beveik 3,5 tūkst. pareigybių, absoliuti dauguma jų, žinoma, yra pareigūnų“, – apie tai, kad resursų nepristigs, o įvairaus plauko Trakų rajono piktavaliai neturi pagrindo svajoti apie ramesnį gyvenimą, tikina Vilniaus apskrities policijos atstovai.

„Google street view“ nuotr./Trakų policijos komisariatas
„Google street view“ nuotr./Trakų policijos komisariatas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius