Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmanioji programa vilnietei parodė, kad jos mobilusis tabore: kaip pavyko susigrąžinti?

Lietuvos policijos atstovai savo feisbuko paskyroje publikavo pareigūnams malonią istoriją. Iš esmės tai vilnietės, praradusios mobilųjį telefoną, bet išmaniųjų technologijų ir neabejingų pareigūnų dėka jį atgavusios, padėka policijai.
Speciali programa parodė, kaip keliavo vogtas mobilusis telefonas
Speciali programa parodė, kaip keliavo vogtas mobilusis telefonas / Nuotrauka iš policijos „Facebook“

„Pareigūnai, Jūs išmanūs ir nuostabūs!“. Išmaniais pavadinti esame bene pirmą kartą. Neslėpsime, tuo didžiuojamės! Labai įdomus įvykis, dar įdomesnis jo sprendimas“, – vilnietės Guodos atsiųstą padėką komentuoja policijos atstovai.

Vilnietės pasakojimas iš pirmų lūpų

Telefonas pavogtas mažiau nei prieš savaitę. Penktadienio vakarą per specialią telefono programą atradau nuotraukas, kuriose užfiksuotas įtariamasis. Po kurio laiko pamačiau, kad fiksuojama mano telefono buvimo vieta. Jis keliavo.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Policijos operacija Vilniaus Kirtimų tabore
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Asociatyvinė iliustracija: policija Vilniaus Kirtimų tabore

Tikėjausi, kad jis sustos ir tuomet galėsiu susisiekti su pareigūnais. Jis sustojo, tik, deja, tai buvo romų taboras. Nieko nelaukusi, greitai įsirašiau turimas nuotraukas į savo dabartinį telefoną ir paskambinau į policiją. Paaiškinau situaciją ir pasakiau, kad neturiu galimybės sekti vietos su pareigūnais mašinoje, nes neturiu interneto, bet galiu kalbėtis telefonu su drauge, kuri bus prie kompiuterio. Po mažiau nei 10 min. pareigūnai jau buvo prie mano namų. Jie turėjo kompiuterį ir išmaniuosius telefonus.

Patys sugebėjo prisijungti prie mano programos ir matyti telefono buvimo vietą, tiesiog, net pati nelabai mokėjau naudotis ta programa. Lėkėm į taborą, pakeliui paaiškinau visą telefono istoriją ir parodžiau turimas nuotraukas. Labai greitai buvom prie taboro ir pareigūnai iškart pažino merginą iš mano parodytų nuotraukų, ji jau sėdosi į kažkokį automobilį.

Pareigūnai net paklausė, kaip dabar grįšiu iš taboro namo, nes jau buvo apie 24 val. nakties ir aš buvau pakankamai toli nuo savo namų.

Pareigūnai spėjo ją sulaikyti ir apieškoję rado mano pavogtą telefoną.

Sulaikė ją ir atvežė mus abi į komisariatą. Komisariate pareigūnai nuosekliai ir mandagiai man viską paaiškino, nuo A iki Z, kaip paskui galėsiu atsiimti savo telefoną. Net paklausė, kaip dabar grįšiu namo, nes jau buvo apie 24 val. nakties ir aš buvau pakankamai toli nuo savo namų. Pasakiau, kad pamėginsiu išsikviesti taksi, bet nežinau net kurioje gatvėje dabar esu.

Pareigūnai liepė palaukti, užpildė protokolus ir patys parvežė mane saugiai namo.

Labai norėčiau padėkoti Vilniaus policijos pareigūnams, kurie operatyviai reagavo ir sulaikė įtariamą mano telefono vagį.

Mieli pareigūnai, jūs išmanūs, drąsūs ir labai pareigingi. Jūs nuostabūs! Niekada nepamiršiu šito savo nuotykio ir kaip atsakingai reagavote į mano pranešimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius