Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 06 30 /01:51

Išminuotojai: banke buvo „automobilio-bombos“ imitacija

Išminuotojai naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį neutralizavo automobilį, kuris buvo pagamintas kaip viena didelė bomba. Automobilis buvo paliktas požeminėje „Swedbanko“ automobilių aikštelėje.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

15min.lt jau skelbė, kad trečiadienio pavakare bankas „Swedbank“ elektroniniu paštu gavo pranešimą apie banko aikštelėje stovintį užminuotą automobilį. Banko apsauga apžiūrėjusi požeminę automobilių stovėjimo aikštelę rado nurodytą automobilį, jame buvo lagaminas su mirksinčiomis lemputėmis.

Iš banko buvo evakuoti visi žmonės, policija aptvėrė pastatą, prie jo atskubėjo ugniagesiai gelbėtojai, greitosios pagalbos medikai ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai.

Sprogmens neutralizavimas užtruko iki vėlaus vakaro.

„Jau einame į pabaigą. Dar reikia 15 minučių, kad būtume tikri, jog viskas tvarkoje“, – apie 0.22 val. 15min.lt žurnalistui sakė „Aro“ vadas Viktoras Grabauskas.

Pasak V.Grabausko, išminuotojai nuodugniai apžiūrėjo įtarimą kėlusį automobilį.

„Šiuo metu galiu pasakyti, kad, greičiausiai, tai buvo „automobilio – bombos“ imitacija. Kad būtų aiškiau pasakysiu, jog „automobiliai-bombos“ gaminami taip, kad sprogtų ne tik juose esantis sprogmuo, visas automobilis gaminamas kaip viena didelė bomba. Štai tokia imitacija ir buvo palikta banko aikštelėje“, – sakė V.Grabauskas.

Kol išminuotojai dirbo prie automobilio, į įvykio vietą atvyko ne tik specialiųjų tarnybų vadovai, bet ir policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis bei vidaus reikalų ministras Raimundas Palaitis.

Agentūra BNS, remdamasi portalu „Delfi“, pranešė, kad iš banko buvo reikalaujama vieno milijono eurų už tai, kad tariama bomba nesprogtų.

Policija dėl įvykio pradėjo tyrimą.

Visai greta banko pastato, kuriame išminuotojai bandė neutralizuoti įtartiną automobilį, stovi viešbutis „Radisson Blu Hotel Lietuva“, kuriame turėtų gyventi pasaulio lyderės, atvykstančios į Vilniuje ketvirtadienį prasidedančią konferenciją „Moterys – demokratijos stiprintojos: geriausia praktika". Į konferenciją atvyksta ir JAV valstybės sekretorė Hillary Clinton.

Papildyta: „Aro“ vadas V.Grabauskas apie 1.12 val. 15min.lt žurnalistui sakė, kad išminuotojai savo darbą baigė.

„Tai buvo iš tiesų gerai pagaminta „automobilio-bombos“ imitacija. Automobilis „Ford“ buvo pagamintas kaip sprogmuo. Turėjome šiek tiek „sudėtingumų“, kol išsiaiškinome, kad tai yra ne tikra bomba. Tačiau dabar jau mūsų darbas baigtas“, – sakė V.Grabauskas.

„Aro“ vadas teigė, kad antiteroristinių operacijų rinktinės išminuotojai su tokio tipo imitacija susidūrė pirmą kartą.

„Kad būtų grasinta, o vėliau rastas toks daiktas – nepamenu, kad būtų buvę. Tai pirmas kartas", – sakė V.Grabauskas.

Papildyta: Incidentą tirti pradėjo Vilniaus apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Banko aikštelėje paliktas automobilis buvo su valstybiniais numeriais. 15min.lt šaltinių teigimu, pagal automobilio numerius pareigūnai nustatė žmogų, kuris anksčiau naudojosi šia mašina. Tačiau vyriškis tvirtina dar pavasarį automobilį kažkam pardavęs. Kam – nežino. Esą automobilio dokumentai nebuvo perrašyti.

15min.lt žiniomis, banko apsaugos kameros užfiksavo, kad automobiliu į požeminę aikštelę atvažiavo vienas vyras, tačiau jis kol kas neidentifikuotas. Vyriškis buvo su kepure, nuo kamerų veidą užsidengė ranka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius