-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Išminuotojai nustebinti per mėnesį rastų sprogmenų gausa

Balandžio mėnesį Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono kariams išminuotojams buvo tikras darbymetis. Tokio iškvietimų skaičiaus neprisimena ir kuopos senbuviai.
Išminavimo darbai Kutiškėse
Išminavimo darbai Kutiškėse / KAM VRD, M.Rudziansko nuotr.

Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija, per balandį sprogmenų neutralizavimo kuopos kariai įvykdė 251 nesprogusių standartinių sprogstamųjų užtaisų neutralizavimo operaciją, buvo sunaikinta 494 įvairūs sprogstamieji užtaisai. Kariai sunaikino 270 artilerijos sviedinių, 10 aviacijos bombų, 116 minosvaidžių minų, 88 rankines granatas, 6 raketas, po 2 šaunamąsias granatas ir prieštankines minas ir 517 įvairaus kalibro šovinių.

Gegužę išminuotojams irigi netrūksta darbo – per penktadienį jiems teko darbuotis trijose vietose.

Kariai sunaikino 270 artilerijos sviedinių, 10 aviacijos bombų, 116 minosvaidžių minų, 88 rankines granatas, 6 raketas, po 2 šaunamąsias granatas ir prieštankines minas ir 517 įvairaus kalibro šovinių.

Kupiškio rajone, Skapiškio miestelio prieigose, ariant lauką rastas daiktas panašus į minosvaidžio miną. 09.50 val. buvo įvestas planas ,,Skydas“ Atvykę Juozo Vitkaus Inžinerijos bataliono sprogmenų neutralizavimo kuopos išminuotojai nustatė, jog rasta viena antrojo pasaulinio karo minosvaidžio mina (81 mm), viena šautinė granata (41 mm), ir viena šautinė granata (30 mm), yra pavojingi aplinkiniams, todėl buvo sunaikinti įvykio vietoje. 13.00 val. planas ,,Skydas“ atšauktas.

Biržų rajone, Mieleišių kaime gyventojas pranešė, kad su laukuose rinktais akmenimis į ūkį atvežtas daiktas panašus į sprogmenį. 10.16 val. buvo įvestas planas „Skydas“. Atvykę Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono sprogmenų neutralizavimo kuopos išminuotojai nustatė, jog rastas daiktas ne sprogmuo ir pavojaus aplinkiniams nekėlė.

Biržų rajone, Griaužių kaime gautas pranešimas, kad dirbant laukuose, žemėje pastebėtas daiktas panašų į sprogmenį. 11.14 val. buvo įvestas planas „Skydas“. Atvykę Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono sprogmenų neutralizavimo kuopos išminuotojai nustatė, jog tai rusiškas artilerijos sviedinys (76 mm) be sprogdiklio, bet su sprogstamąją medžiaga, kuris sunaikintas vietoje. 14.50 val. planas „Skydas“ atšauktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius