Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariamajam Medininkų žudynių byloje vėl nepavyko išeiti į laisvę

Lietuvos apeliacinis teismas atmetė įtariamojo Medininkų žudynių byloje Konstantino Michailovo (ankstesnė pavardė – Konstantinas Nikulinas) skundą ir paliko galioti Vilniaus apygardos teismo 2008 m. spalio 27 d. nutartį, kuria suėmimo terminas jam buvo pratęstas trims mėnesiams, pranešė Lietuvos apeliacinis teismas.
Konstantinas Michailovas - vienintelis suimtasis Medininkų žudynių byloje.
Konstantinas Michailovas – vienintelis suimtasis Medininkų žudynių byloje. / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Apeliacinio teismo teisėjas mano, kad yra pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad įtariamasis K.Michailovas padarė veikas, kuriomis įtariamas. Kartu teismas pažymėjo, kad šioje proceso stadijoje nėra sprendžiami asmens kaltės klausimai, todėl ir byloje esantys ikiteisminio tyrimo duomenys nėra vertinami šiuo aspektu.

Apeliacinis teismas mano, kad pratęsiant suėmimo terminą, apygardos teismo išvada, kad dėl tikėtinos labai griežtos bausmės K.Michailovas laisvėje gali bėgti (slėptis), yra pagrįsta. Be to, surinkti duomenys leidžia pagrįstai manyti, kad įtariamojo išvykos į Rusiją nėra epizodinės ir rodo nuolatinius ir stabilius ryšius su Rusijoje gyvenančiais asmenimis.

Teismas taip pat pažymėjo, kad nors ikiteisminis tyrimas ilgas, jo eiga priklauso nuo paaiškėjusių naujų aplinkybių, atsiradusių duomenų – tokiais atvejais būtina atlikti naujus arba papildomus ikiteisminio tyrimo veiksmus. Byloje esantys duomenys liudija, kad pastaraisiais mėnesiais atlikta daugybė  tyrimo veiksmų ir tyrimas nėra vilkinamas.

Nors pasisako, kad K.Michailovo suėmimo terminas nėra pažeistas, Apeliacinis teismas atkreipė dėmesį, jog ikiteisminis tyrimas ateityje turėtų būti intensyvesnis. 

Ši Lietuvos apeliacinio teismo nutartis yra galutinė ir neskundžiama.

K.Michailovui, pagal Europos arešto orderį perdavus Lietuvai, buvo pateikti įtarimai dėl 7 muitininkų nužudymo ir pasikėsinimo vieną muitininką nužudyti 1991 m. liepos pabaigoje Medininkų muitinės poste.

K.Michailovas buvo sulaikytas Rygoje praėjusių metų lapkričio pabaigoje ir šiemet sausį perduotas Lietuvai.

Pats K. Michailovas kaltu neprisipažįsta, nors neneigia, kad 1991 m. liepos pabaigoje buvo Lietuvoje. Savo skunde dėl suėmimo pratęsimo dar trims mėnesiams jis teigia, kad jo suėmimas prieštarauja ir Lietuvos įstatymams, ir tarptautiniams teisės aktams, nėra duomenų apie tai, kad jis dalyvavo padarant nusikaltimus, be to, yra suėjusi patraukimo baudžiamojon atsakomybėn senatis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius