Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariamas kontrabandą gabenusio automobilio vairuotojaas sulaikytas pelkėje

Pasienyje su Baltarusija VSAT pareigūnai sulaikė kontrabandą gabenusį automobilį, o vėliau pelkėjė surado ir, įtarima, juo vykusį vyrą.
Pasieniečių visureigiai
Pasieniečių visureigiai / VSAT nuotr.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba informuoja, kad sekmadienį VSAT Ignalinos rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai, turėdami kolegų iš Imuniteto poskyrio informacijos, pasienyje su Baltarusija, Ignalinos rajono kelyje Lazinkos - Sekonys patikrinimui stabdė automobilį Subaru Legacy lietuviškais numeriais.

Automobilio vairuotojas nepakluso akivaizdžiai išreikštam reikalavimui sustoti ir padidinęs greitį bandė pasprukti. Pasieniečiai šoko į savo tarnybinį visureigį įjungtais garso bei šviesos signalais bei pradėjo persekiojimą.

Netrukus Subaru Legacy jie rado paliktą ant kelio, jo vairuotojas buvo pasprukęs. Mašinos salone ir bagažinėje buvo 6 dėžės, iš viso 3 tūkst. pakelių, cigarečių „Saint George Lights“ su Rusijos banderolėmis. Taip pat automobilyje pasieniečiai rado vyrišką striukę su asmens bei automobilio dokumentais. Įtarta, kad jie priklauso pasprukusiam vairuotojui.

Ignalinos rinktinės pasieniečiai ėmėsi tikrinti apylinkes ir po kelių valandų Ignalinos rajono kelyje Kliukai - Pivorai, netoli Kliukų kaimo, pastebėjo įtartiną asmenį. Ši vieta yra už poros kilometrų nuo tos, kur buvo stabdomas Subaru Legacy. Vyras iš tolėliau irgi pamatė artėjančius VSAT pareigūnus ir nubėgo į čia pat esančią pelkę. Pasieniečiai ją apsupo ir ėmėsi šukuoti.

Netrukus pelkėje jie užklupo bėglį. Šis sulaikomas priešinosi, todėl VSAT pareigūnai panaudojo kovinių imtynių veiksmus ir vyrą surakino antrankiais.

Nustatyta, kad tai 26-erių Švenčionių rajono gyventojas. Jo vardu yra dokumentai, pasieniečių aptikti Subaru Legacy.

Dėl kontrabandos ir VSAT pareigūno teisėto nurodymo nevykdymo Ignalinos rinktinės pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Sulaikytąjį jie po apklausos paleido.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius