Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Įtariamas kvėdarniškės žudikas grįžo namo, prokuroras savo sprendimo nekomentuoja

Beveik prieš dvi savaites Kvėdarnoje buvo nužudyta vieniša 81 metų senolė. Policija ilgai netruko sulaikyti įtariamą 29 metų žudiką, tačiau prokuroras įtariamąjį išleido iš areštinės – jam paskirtas namų areštas.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / 15min nuotr.

Kaip 15min informavo Tauragės apskrities Komunikacijos grupė, pagrindinis įtariamasis išleistas iš areštinės bylą kuruojančio prokuroro sprendimu.

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Jurijus Petuchovas neatskleidė, kokie motyvai jį privertė taip pasielgti.

„Pakeista į namų areštą, tai nėra paslaptis. (Motyvų – aut. past.) nekomentuosiu“, – 15min sakė J.Petuchovas.

Už areštinės grotų dešimt dienų praleidęs įtariamasis grįžo į namus. Tiesa, laisve džiaugtis jis visiškai negalės, kadangi prokuroras tik pakeitė kardomąją priemonę – iš suėmimo į namų areštą.

O šiurpios žmogžudystės tyrimas vyksta toliau.

Gyveno su seserimi

Kaip anksčiau išsiaiškino 15min, viename name iki tragiško įvykio drauge gyveno dvi seserys. Tačiau tądien vieną iš jų dėl silpnos sveikatos teko išvežti į globos namus.

15min nuotr./Įvykio vietoje
15min nuotr./Įvykio vietoje

Senolei atsidūrus prieglaudoje, giminaičiai nutarė pasidomėti, kaip laikosi viena namuose likusi, daug metų Jurbarko rajone mokytojavusi, o senatvėje šeimininkauti dar pajėgianti sesuo.

Tačiau prisiskambinti jai visą dieną nepavyko.

Sunerimę artimieji pagalbos kreipėsi į vietos seniūniją: paprašė socialinės darbuotojos nueiti ir patikrinti, ar neatsitiko nieko blogo.

Darbuotojos skambutis į duris nedavė jokių rezultatų, bergždžias reikalas buvo ir beldimas. Supratusi, kad situacija gali būti rimta, seniūnijos atstovė kreipėsi į policiją. Pareigūnai savo ruožtu iškart paprašė ugniagesių gelbėtojų pagalbos, kad pastarieji padėtų įsilaužti į būstą.

Senolė kraujo klane

Vidun užėję policininkai išvydo kraupų vaizdą. Viename kambaryje buvo negyva 81 metų moteris. Senolė gulėjo ant lovos kraujo klane. Kraujo pėdsakų buvo ir kitose kambario vietose. Kūną apžiūrėję kriminalistai iškart pamatė, kad aukos galvoje yra kelios kirstinės žaizdos.

Nepraėjus nė kelioms dienoms buvos sulaikytas įtariamas žudikas. Tai – anksčiau teistas 29 metų kvėdarniškis. Praleidęs dešimt dienų už areštinės grotų, jis buvo išleistas į laisvę, tačiau, kol vyksta ikiteisminis tyrimas, jam paskirtas namų areštas.

15min žiniomis, daugiau įtariamųjų šioje byloje nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius