Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariami žudikai paleisti į laisvę

Teismas išteisino buvusių uostamiesčio nusikalstamo pasaulio autoritetų, brolių Rimanto ir Gintauto Žukauskų nužudymu kaltinamus Maksimą Mitreniuką ir Romą Šimkų. Pastarasis į laisvę buvo paleistas teismo salėje.
Teismas
Teismas / Ramūno Danisevičiaus/Scanpix nuotr.

Broliai Rimantas Žukauskas (Plonas) ir Gintautas Žukauskai (Storas), buvę „storinių" gaujos lyderiai, buvo nužudyti 2001 metų birželį.

Romą Šimkų (gim. 1969 m.) ir Maksimą Mitreniuką (gim. 1975 m.) prokurorai taip pat kaltino ir Ričardo Užemecko nužudymu. Tačiau Klaipėdos apygardos teismas konstatavo, kad nebuvo surinkta pakankamai objektyvių įrodymų, kad įtariamieji galėjo padaryti jiems inkriminuojamus nusikaltimus. Taip pat nebuvo rastas ir ginklas, kuriuo buvo nušauti visi trys asmenys, nebuvo nustatyta, kas iškasė aukoms duobę, kuris iš kaltinamųjų pylė psichotropinius vaistus į aukų gėrimus.

Tiesa, analizuojant įtariamųjų pokalbius mobiliaisiais telefonais bei nustatant jais kalbėjusiųjų žmonių buvimo vietas galima įtarti, kad R.Šimkus ir M.Mitreniukas galėjo įvykdyti šiuos nusikaltimus, tačiau nuteisti juos realiomis bausmėmis esą to nepakanka.

2001 metų birželio 16 dieną R.Žukauskas buvo rastas negyvas savo namuose Klaipėdoje, Aukštaičių gatvėje. Jis nužudytas keturiais šūviais į galvą ir krūtinę. Kraujuose paplūdusį sūnų rado tuo metu pirmajame namo aukšte miegojusi motina.

Tada ji dar nežinojo, kad toks pat likimas ištiko ir jos vyresnįjį sūnų G.Žukauską, kuris kartu su R.Užemecku išvakarėse buvo nužudytas ir užkastas Karklės miške. Jų kūnai buvo surasti tik praėjus dviem savaitėms po nužudymo.

Prokurorai nustatė, jog trigubai žmogžudystei R.Šimkus galėjo ryžtis dėl moters, G.Žukausko žmonos Inos Žukauskienės. Kol Storas atliko laisvės atėmimo bausmę, R.Šimkus su I.Žukauskiene spėjo ne tik vienas kitą pamilti, bet ir susilaukti dukrelės. Esą Storas ne kartą grasino susidoroti su žmonos meilužiu, jei tik sužinotų, kad Ina tokį turi. Todėl, bijodamas, kad G.Žukauskas neįgyvendintų savo grasinimų, R.Šimkus neva nusprendė pirmasis juo atsikratyti. Į pagalbą pasikvietė gerą pažįstamą M.Mitreniuką.

Nusikaltimui ruoštasi kruopščiai. Net iš anksto buvo iškasta duobė miškelyje Pajūrio regioninio parko teritorijoje netoli Karklės kaimo. Pagal kaltinamąjį aktą, birželio 15 d. apie 16 valandą, R.Šimkus esą mobiliuoju telefonu paskambino G.Žukauskui ir pasiūlė susitikti Palangoje, aptarti verslo reikalų. G.Žukauskas į vieną kurorto pasilinksminimo įstaigų atvyko su R.Užemecku. Kažkuris iš susitikime dalyvavusių asmenų nepastebimai į atvykusiųjų gėrimus įpylė migdomųjų vaistų. Vyrams pradėjus snausti, jie buvo pasodinti į automobilį ir nuvežti prie duobės. Miškelyje G.Žukauskas atsipeikėjo, tačiau žudikai jį prismaugė ant jo kaklo buvusia grandinėle ir nušovė. Tą patį žudikai padarė atsipeikėti nespėjusiam R.Užemeckui.

Išsigandęs, kad apie šį nusikaltimą nesužinotų G.Žukausko brolis Rimantas ir jam nekeršytų, R.Šimkus neva nusprendė atsikratyti ir Plono. Kaltinamajame akte teigiama, kad birželio 16-ąją, apie 22 valandą jis paskambino R.Žukauskui ir, susitaręs susitikti dėl verslo reikalų, su dar vienu tardymo nenustatytu asmeniu atvyko pas R.Žukauską namo ir jį nužudė. Žukauskų motina Danutė Onutė Žukauskienė po nuosprendžio paskelbimo šaukdama „žudikas" puolė R.Šimkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius