Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariamoji teroristė Kusaitė laisvės nenusipelnė (nuotraukos, video, atnaujinta 15.07 val.)

Vilniaus apygardos teismas iš dalies patenkino prokuratūros prašymą ir dar porai mėnesių pratęsė klaipėdietės Eglės Kusaitės, kuriai gresia net kalėjimas iki gyvos galvos, suėmimo terminą.
Bylos nagrinėjimas dėl E.Kusaitės suėmimo termino pratęsimo.
Bylos nagrinėjimas dėl E.Kusaitės suėmimo termino pratęsimo. / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Itin sunkiais nusikaltimais įtariama teroristė E.Kusaitė teismo turi laukti už grotų.

Taip ketvirtadienį paskelbė Vilniaus apygardos teismo teisėja Teresėlė Kazlauskienė ir patenkino Generalinės prokuratūros atstovo Justo Lauciaus prašymą maksimaliam laikui pratęsti įtariamajai skirtą griežčiausią kardomąją priemonę.

Vienintelė teismo malonė 20 metų E.Kusaitei: suėmimo terminas pratęstas dviem, o ne trims mėnesiams.

Nutartį paskelbusi teisėja T.Kazlauskienė pabrėžė, kad įvertino visus byloje surinktus dokumentus ir priėjo prie išvados, kad E.Kusaitės suėmimo pagrindai nėra išnykę.

Prokuratūros vertinimu, suprasdama, kokia griežta bausmė jai gresia, E.Kusaitė gali bėgti, taip pat netgi vykdyti naujus nusikaltimus.

Šiandienį teismo verdiktą E.Kusaitė ir jos gynėjai turi teisę skųsti Lietuvos apeliaciniam teismui. Įtariamosios artimieji jau pareiškė šia galimybe būtinai pasinaudosiantys.

Kaip žinoma, pagal E.Kusaitei pateiktą galutinį įtarimą dėl sunkių ir labai sunkių nusikaltimų ji yra įtariama dalyvavusi kuriant organizuotą grupę teroro aktui vykdyti ir rengimusi padaryti teroro aktą itin kvalifikuotomis aplinkybėmis.

Už pastarąją veiką Baudžiamasis kodeksas numato 10–20 metų laisvės atėmimą arba įkalinimą iki gyvos galvos.

Teigiama, kad E.Kusaitė ketino susisprogdinti Rusijos strateginės reikšmės objekte – karinėse bazėse, kuriose laikomi asmenys, kariavę Čečėnijoje. Tuo, anot prokurorų, teroristai siekė sunkių padarinių: nužudyti kuo daugiau žmonių, sukelti visuotinę paniką, išgąstį.

Ketvirtadienį, panašiai kaip ir antradienį, kai buvo nagrinėjama byla dėl E.Kusaitės sulaikymo pratęsimo, Vilniaus apygardos teisme tvyrojo ypatinga atmosfera. Išgirsti teismo verdiktą panoro ne tik didelis būrys žiniasklaidos atstovų, bet ir gausios įtariamosios rėmėjų pajėgos.

Prieš praėjusį posėdį E.Kusaitė žurnalistams skundėsi, kad jos parodymai buvo išgauti neteisėtai, per apklausas prieš ją naudotas smurtas. „Mane mušė trys rusai!“ – užvakar spėjo riktelėti mergina.

Netrukus ji prasitarė, esą neteisėtos apklausos vyko Valstybės saugumo departamento patalpose, savo ruožtu saugumiečių vadovybė šią informaciją suskubo paneigti.

Prasidėjus posėdžiui, E.Kusaitė teisėjai skundėsi, kad apklausų apskritai neatsimena, todėl prisipažino negalinti nei paneigti, nei patvirtinti to, kas užfiksuota jų protokoluose. „Prieš mane buvo naudojamos psichotropinės medžiagos, kurios keitė mano mąstymą“, – aiškino įtariamoji teroristė.

VIDEO: 15min.lt: Kaip Kusaitės motina komentavo žinią, kad dukters į laisvę nepaleis
VIDEO: 15min.lt: Teismo salėje prieš nutarties dėl Kusaitės paskelbimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius