Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtariamuoju Aukštaitijos ūkininkų reketo byloje tapęs rokiškėnas Giedrius Rimkus: „Manęs nėra juoduosiuose policijos sąrašuose“

Skandalinga penkių asmenų, įtariamų Aukštaitijos ūkininkų reketu, sulaikymo istorija, kurioje yra ir Rokiškio rajono gyventojo Giedriaus Rimkaus pavardė, smarkiai apkartino jo šeimos ir artimųjų gyvenimą. Į teisėsaugos tinklą įkliuvęs 44-erių rokiškėnas, vienintelis iš įtariamųjų, po trumpo suėmimo išleistas į laisvę, sako, jog įvyko klaida ir tikisi, kad įtarimai jam bus panaikinti.
Sulaikyti įtariamieji
Sulaikyti įtariamieji / Policijos departamento nuotr.

Laukia įtarimų panaikinimo

Viešai paskelbus įtariamųjų pavardes, G.Rimkų gerai pažįstantys rokiškėnai stebėjosi ir netikėjo, kad nuoširdus ir rūpestingas verslininkas galėtų dalyvauti nešvariuose reikaluose.

Ši istorija stipriai sukrėtė ir iki šiol ramybės neduoda G.Rimkaus šeimai bei artimiesiems: nors rokiškėnas po trumpo sulaikymo paleistas į laisvę, įtarimų šešėlis virš jo galvos tebekybo.

„Kol kas tebesu įtariamasis, man skirta kardomoji priemonė – pasižadėjimas neišvykti į užsienį. Tyrėjams pateikiau visus dokumentus, kurie įrodys mano nekaltumą“, – šią savaitę sakė G. Rimkus, įtariamas veikęs organizuotoje reketininkų grupuotėje. Dėl šios istorijos skaudžiai išgyvenantis rokiškėnas teigė kol kas negalįs komentuoti detalių, nes baiminasi pakenkti tyrimui. Jis neigia veikęs bendrai su įtariamaisiais, dabar sėdinčiais už grotų, ir viliasi, kad ši sulaikymo istorija greitai liks tik nemalonus prisiminimas.

G.Rimkų ir jo artimuosius skaudina oficialiuose policijos pranešimuose platinama žinia, kad visi penki įtariamieji – policijai gerai žinomi. Rokiškėnas sako su kriminaliniu pasauliu niekada reikalų neturėjęs ir policijos „juoduosiuose sąrašuose“ jo pavardės nėra.

ISTORIJOS PRADŽIA: Policija sulaikė penkis įtariamuosius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius