-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įtartiną automobilį vairavusiam vyrui teks paploninti piniginę

Nuo Lazdijų pasieniečių sprukęs įtartino automobilio vairuotojas nesuvaldė savo transporto priemonės ir įklimpo pusnyje. Kybartų gyventojui teks paploninti piniginę.
Pasieniečiai su policija tikrina automobilius
Pasieniečiai su policija tikrina automobilius / VSAT nuotr.

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienį VSAT Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnų ekipažas ties Vilkaviškio rajono Matlaukio kaimu stabdė įtartiną automobilį Audi 100 Avant.

Automobilio be valstybinių registracijos numerių vairuotojas nepakluso aiškiai išreikštam pasieniečių reikalavimui sustoti, padidino greitį ir ėmė tolti.

Bėglius pasieniečiai nusivijo tarnybiniu visureigiu. Už maždaug dviejų kilometrų Audi vairuotojas nesuvaldė automobilio, nuslydo nuo kelio ir įlėkė į pusnį. Iš įklimpusio automobilio iššoko trys vyrai, kurie mėgino bėgti, tačiau buvo pasieniečių sulaikyti.

Paaiškėjo, kad automobilį vairavo 43 metų Kybartų gyventojas. Kartu su juo vyko trisdešimtmetis Naujosios Akmenės gyventojas ir lietuviškai kalbantis asmuo be dokumentų. Sulaikoma trijulė nesipriešino.

Automobilyje, kuriame buvo išmontuotos keleivių sėdynes, pasieniečiai rado tris baltos spalvos maskuojamuosius chalatus bei gabalą linoleumo, prie kurio buvo pririšta virvė. Manoma, kad šie daiktai ir automobilis galėjo būti naudojami neteisėtai gabenti kontrabandą.

Mašinos vairuotojui už nepaklusimą VSAT pareigūnų reikalavimui sustabdyti transporto priemonę skirta administracinė 3500 Lt bauda. Dokumentus turėjęs mašinos keleivis po apklausos paleistas. Trečias vyras uždarytas į areštinę. Jo asmenybė nustatinėjama.

Kybartų gyventojo vairuotas automobilis perduotas Vilkaviškio rajono policijos komisariato pareigūnams, kurie spręs, kaip bausti vyrą, vairavusį transporto priemonę be valstybinių registracijos numerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius