Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įtemptas savaitgalis ugniagesiams: 123 gaisrai, 6 nukentėję, žuvusi moteris bei kūdikis

Per praėjusias tris paras ugniagesiai gelbėtojai 123 kartus vyko gesinti gaisrų. Viename jų ugnis pasiglemžė kūdikio gyvybę, 2 vaikai buvo traumuoti, kituose gaisruose traumuoti 4 gyventojai, o dar vienos moters gyvybė užgeso medikų rankose, pirmadienį praneša Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD).
Šakiuose prie Jaunystės gatvės daugiabučio užsidegė "VW Golf" automobilis
Asociatyvi iliustracija / Monikos Jasevičiūtės nuotr.

Šeštadienio popietę kilus gaisrui mediniame gyvenamajame name Joniškėlyje, ugnis pasiglemžė vieno iš dvynukų, gimusio 2015 metais, gyvybę.

Kitą brolį dvynuką išgelbėjo į pagalbą atskubėjęs kaimynas, dar trys mažamečiai vaikai spėjo išbėgti iš ugnyje skendėjusio namo. Atvykę ugniagesiai iš liepsnojančio namo išnešė mažylį, deja, medikai konstatavo jo mirtį.

Pirminiais duomenimis, gaisras kilo virtuvėje, kai vienas iš trijų vyresniųjų vaikų, buvusių namuose, bandė užkurti krosnį degiu skysčiu. Ugnies pliūpsnis apdegino nepilnamečio veidą. Jis ir kiti vaikai buvo perduoti medikams.

Ugniagesiai iš gaisravietės išnešė du nesprogusius dujų balionus. Ugnis nuniokojo du kambarius, prieangį bei juose buvusius namų apyvokos daiktus, apie 50 kv. m stogo. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

PAGD nuotr./Gaisras Joniškėlyje
PAGD nuotr./Gaisras Joniškėlyje

Šeštadienio naktį, apie pusę dviejų, Varėnos rajone, Utiekos kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas, kurio stogas jau buvo suvirtęs į vidų. Per gaisrą vyras apdegė kojas.

Ankstų šeštadienio rytą Utenoje, Sėlių gatvėje, atvira liepsna degė grupei savininkų priklausantis trijų butų gyvenamasis namas su mansarda. Atvykę ugniagesiai iš buto per langą iškėlė garbaus amžiaus vyrą, kuris, manoma, apsinuodijo smalkėmis. Vyras perduotas medikams. Sudegė ir išardyta apie 100 kv. stogo.

Sekmadienio vidurdienį gautas pranešimas, kad Marijampolėje, Žvyryno gatvėje, iš ūkinio pastato veržiasi dūmai. Gaisro metu sudegė vandens siurblys, aprūko dalis sienos. Bandydama gesinti gaisrą, moteris apdegė pirštą.

Apie pusę penkių dienos gautas pranešimas, kad Skuodo rajone, Aleksandrijos kaime, Kaštonų gatvėje, įvyko sprogimas gyvenamajame name. Atvykus ugniagesiams namas degė atvira liepsna. Ugniagesiai iš namo išnešė smarkiai apdegusią moterį, kuri nugabenta į ligoninę. Po sprogimu sugriuvo pusė namo.

Policija praneša, kad gesinant gaisrą, iš namo išnešta apdegusi be sąmonės namo gyventoja (g. 1932 m.), kuri tą pačią dieną, apie 18 val. 20 min., ligoninėje mirė.

Apie 17 val. Šilutės rajone, Sugintų kaime, atvira liepsna degė gyvenamasis namas, kurio perdanga jau buvo sukritusi. Ugniagesiams pradėjus darbą, namo viduje sprogo dujų balionas. Laimei, žmonės nenukentėjo. Gaisro metu nudegė namo stogas, jo perdanga, išdegė trys kambariai, virtuvė ir juose buvę namų apyvokos daiktai ir baldai.

Penktadienį, apie pusę aštuonių vakaro, Marijampolės rajone, Surgučių kaime, degė pirtis. Gaisro metu išdegė pirties patalpa, apie 40 kv. m pobūvių salės ir 15 kv. m poilsio kambario. Nudegė per 20 kv. stogo.

Penktadienį, apie 10 val. ryto, Prienų rajone, Šiauliškių kaime, atvira liepsna degė garažas. Sudegė garažas ir jame buvęs automobilis „VW Passsat“. Nuo ugnies apsaugotas ūkinis pastatas.

O apie pusę devynių vakaro Druskininkų rajone, Stračiūnų kaime, atvira liepsna degė šalia garažo stovintis automobilis „BMW X5“, priklausantis uždarajai akcinei bendrovei „Medinita“. Sudegė visos automobilio degiosios dalys, apdegė garažo durys.

Gaisrų priežastys tiriamos.

Per tris paras degė dar 10 transporto priemonių. Sudegė jų varikliai, apdegė salonai. Vienas automobilių „Mercedes–Benz“ degė Šiauliuose, J. Šliūpo gatvėje. Gaisro priežastis – tyčinė žmonių veika.

Ugniagesiai ne kartą buvo kviesti atlikti ir gelbėjimo darbų.

Penktadienio pavakare Ignalinos rajone, Dūkšte, Aušros gatvėje, gyvenamojo namo virtuvėje į 3 m gylio rūsį įkrito apie 70 metų vyras. Ugniagesiai jį iškėlė ir perdavė medikams.

O sekmadienį ryte gautas pranešimas, kad Kaune, Muitinės gatvėje, po eismo įvykio automobilis prispaudė žmogų. Atvykę ugniagesiai, panaudoję hidraulinę įrangą ir keltuvą, ištraukė moterį ir perdavė ją medikams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius