Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Itin žiauriai nužudyto kūdikio byla pasiekė teismą

Kauno apygardos teisme pradėta nagrinėti byla dėl itin žiaurus bejėgiškos būklės mažamečio nužudymo.
Saulius Anzelis
Saulius Anzelis / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Į teismo salę atvestas 23 metų amžiaus Saulius Anzelis, kaltinamas 2012 m. lapkričio 27 dieną Vilkaviškyje, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tyčia sudavęs ne mažiau kaip 28 smūgius į įvairias kūno vietas metų laiko mergaitei S.B., kuri nuo patirtų sužalojimų po dviejų dienų mirė. 

Kaltinimus teisiamasis neigė. Parodymus sutiko duoti tik išklausęs visų liudininkų pasakojimus. Viso posėdžio metu sėdėjo nunarinęs galvą. 

Lemtingo įvykio seką atkūrė nužudytosios mama Neringa Ševelskienė. Moteris tą dieną su drauge D.B. vyko pirkti drabužių, o mergaitę nutarė palikti pas draugės sugyventinį Saulių Anzelį, su kuriuo ši yra susilaukusi vaikelio. Taksi automobiliu moterys mergaitę atvežė į S.Anzelio namus Kapų gatvėje. N.Ševelskienė nusprendė likti automobilyje, kad išsiskyrimas su dukra būtų lengvesnis. D.B. mergaitę nunešė S.Anzeliui prieš tai patikinusi, kad jis yra blaivus. Grįžusi iš kelionės mama vaiką rado jau ligoninėje.

Teismui paklausus, ar S.Anzelis pavartojęs alkoholio netapdavo agresyvus, N.Ševelskienė teigė, kad jos draugei tekdavo bėgti iš namų, jei sugyventinis būdavo girtas. Tačiau ši aplinkybė mamos nesustabdė ir ji vaiką patikėjo saugoti kaltinamajam.

Mamos vaidmuo

N.Ševelskienė turi dar du vaikus. Vyriausiasis, berniukas, auga pas močiutę. Mergaitė, kuriai dabar septyneri, buvo paimta iš mamos vaiko teisių apsaugos tarnybų. Moterį lanko socialiniai darbuotojai. Vaikai buvo atimti tuomet, kai ji neblaivi atėjo jų pasiimti iš darželio.

Tėvui apribotos teisės

Mergaitės tėvas Vytas Bražinskas nelaimės metu buvo areštinėje. Areštas buvo skirtas dėl ankstesnio teismo sprendimo, kurio jis sulaukė dėl smurto artimoje aplinkoje. Jam buvo uždrausta lankytis buvusios sugyventinės namuose, tačiau jį, lankantį dukras N.Ševelskienės namuose, sugavo socialiniai darbuotojai. Iš areštinės jis išėjo dieną po įvykio ir dukrą išvydo tik reanimacijos palatoje, prijungtą prie gyvybės palaikymo įrangos, kuri netrukus buvo atjungta.

Tėvas pareiškė ieškinį neturtinei žalai atlyginti. Vyras siekia iš kaltinamojo prisiteisti 500 tūkstančius litų. Teisme jis aiškino, kad ši suma neatstos prarastos dukros, tačiau ji turėtų smarkiai apkartinti gyvenimą kaltinamajam. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius