Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jau antro savo vaiko nužudymu kaltinamai Inetai Dzinguvienei gresia kalėjimas iki gyvenimo galo

Prieš teismą stos jau antro savo naujagimio nužudymu kaltinama Vilkaviškio gyventoja Ineta Dzinguvienė.
Ineta Dzinguvienė
Ineta Dzinguvienė / Škotijos policijos nuotr.

Kauno apygardos prokuratūros Marijampolės apylinkės prokuratūros prokuroras Arvydas Furmonas teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai nužudžius vos kelių dienų dukrelę pateikti Vilkaviškio gyventojai. Prieš teismą stos jau antro savo naujagimio nužudymu kaltinama Vilkaviškio gyventoja Ineta Dzinguvienė.

Atliktas tyrimas parodė, kad I.Dzinguvienė 2009 m. balandžio 6-ąją Marijampolėje prieš tris dienas gimusiai dukrelei P.D. ant galvos ir veido uždėjo polietileninį maišelį, apvyniojo maišelio laisvą galą apie naujagimės kaklą, ir mergaitė, netekusi deguonies, užduso.

Mergaitės lavonas buvo rastas tik po metų, kai Lietuvos Kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdybos pareigūnai gavo iš Škotijos pareigūnų informacijos apie tai, kad 2009 m. I.Dzinguvienė Lietuvoje privačiai lankėsi pas ginekologą, tačiau kūdikio niekas nematė ir jo nėra.

Škotijoje tuo metu jau buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kito I.Dzinguvienės naujagimio nužudymo, kurį moteris analogišku būdu nužudė 2010 m. išvykusi iš Lietuvos.

Lietuvos pareigūnai, gavę informacijos, pradėjo ikiteisminį tyrimą. I.Dzinguvienės sutuoktinio tėvams priklausančiame name Vilkaviškio sodų bendrijoje rastas į vieno prekybos tinklo polietileninį maišelį įdėtas bei lagamine paslėptas mergaitės kūnas.

Teismo medicinos ekspertai nustatė, kad kūdikis gimė absoliučiai sveikas, buvo išsivystęs.

Teismo psichologijos-psichiatrijos ekspertizės aktu nustatyta, kad I.Dzinguvienė, darydama nusikaltimą, galėjo visiškai suvokti savo veiksmų esmę ir juos valdyti.

I.Dzinguvienė neneigia nužudžiusi ką tik gimusią dukrelę, tačiau parodymų apie savo veiksmus nedavė.

I.Dzinguvienė 2011 m. birželį Jungtinės Karalystės Glazgo Aukštesniojo teismo nuosprendžiu už sūnaus nužudymą nuteista laisvės atėmimo bausme iki gyvos galvos.

Šiuo metu I.Dzinguvienė laikoma suimta Lietuvoje, tačiau Jungtinės Karalystės Glazgo Aukštesnysis teismas pagal Europos arešto orderį baudžiamajam persekiojimui tik laikinai nuteistąją perdavė Lietuvos Respublikai.

I.Dzinguvienei Lietuvoje taip pat pateikti kaltinimai dėl to, kad ji tyčia, kankindama nužudė bejėgiškos būklės dukrą.

Jaunai, 28-erių moteriai, gresia laisvės atėmimo bausmė iki gyvos galvos, rašoma Kauno apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Vaidos Kibirkštytės ketvirtadienį išplatintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius