-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunimo mokslo metų pradžia Vilniaus Lazdynuose – narkotikai, ginklai ir reanimacija

Sostinės Lazdynų rajono jaunimas mokslo metams pasiruošė išskirtinai – kriminalinės policijos pareigūnai pas juos aptiko nemažą kiekį kokaino, pistoletą, kastetą, teleskopinę lazdą, marihuanos ir tūkstančius eurų. Mokslo metų pirmąją naktį sulaikyti jaunuoliai įtariami vartoję ir platinę narkotikus. Vienas jų bandydamas nuslėpti įkalčius pateko į reanimaciją. Dėl jo gyvybės šiuo metu kovoja medikai.
Lazdynuose sulaikyti narkotikų platintojai
Lazdynuose sulaikyti narkotikų platintojai / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Norėjo sunaikinti įkalčius, bet atsidūrė reanimacijoje

Vilniaus miesto 2-ojo policijos komisariato pareigūnai butą viename gyvenamųjų rajonų stebėjo jau ne pirma diena. Jie turėjo informacijos, kad jame yra ne tik vartojami narkotikai, bet ir jais prekiaujama.

Rugsėjo pirmosios vakare, sulaukusi tinkamos progos, kriminalinė policija šturmavo butą. Įbėgę į vidų pareigūnai suguldė jaunuolius ant žemės. Vienas jų, dvidešimties dar nesulaukęs vaikinas, bandydamas mušti pareigūną pradėjo ryti rankose turėtą maišelį. Policininkas spėjo iš burnos išlupti tik plastikinio maišelio gabaliuką su narkotikų likučiais.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Šiuos narkotikus prarijo sulaikomas jaunuolis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Šiuos narkotikus prarijo sulaikomas jaunuolis

Kaip vėliau paaiškėjo, maišelyje buvo marihuana ir mirtina dozė kokaino. Jaunojo narkomano gyvybę išgelbėjo tik skubiai į įvykio vietą atvykę medikai. Dar būnant bute jam iš burnos jau pradėjo tekėti putos, o jis pats nesiorientavo aplinkoje.

Greitosios pagalbos medikai vaikiną nuvežė ir perdavė Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės specialistams. Jie nelaimėliui išplovė skrandį ir privertė išvemti mirtiną dozę narkotikų. Tačiau net būdamas prie mirties slenksčio ir apsvaigęs nuo didelio kiekio skirtingų narkotikų jaunuolis nenustojo priešintis jį lydėjusiems pareigūnams. Norint jį sutramdyti teko papildomai kviesti ligoninės apsaugos darbuotoją.

Jaunuoliui nuslėpti narkotikų nepavyko, jie atsidūrė pas tyrėjus, o dėl jo gyvybės reanimacijoje dabar kovoja medikai.

Vartojo ir platino visą puokštę narkotinių medžiagų

Operacijos metu sulaikyti 5 jaunuoliai. Du iš jų yra nepilnamečiai. Pas juos visus atliktos kratos. Jų metu aptikta nemažas kiekis kokaino, marihuanos bei įrangos, skirtos smulkinti ir vartoti narkotikus.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lazdynuose sulaikyti narkotikų platintojai
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Lazdynuose sulaikyti narkotikų platintojai

Manoma, kad dalis šių jaunuolių ne tik patys vartojo, bet ir pardavinėjo narkotikus. Kol pareigūnai atlikinėjo kratą viename iš sulaikytų studento gyvenamame bute, ten užsuko keletas vaikinų. Jie visi kaip vienas tikino, kad atėjo tik „pasiskolinti parūkyti“. Pareigūnai neabejoja, kad tai buvo tiesiog narkotikų pirkėjai. Mat apie šį butą tarp Lazdynų jaunimo kalbos sklinda jau senokai.

Gresia iki 10 metų nelaisvės

Pas niekur nedirbančius arba tik besimokančius lazdyniečius kriminalinė policija aptiko ir didelį kiekį pinigų – iš viso buvo aptiktą maždaug 3,5 tūkst. eurų grynųjų pinigų. Spėjama, kad jie yra gauti prekiaujant narkotikais.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Pistoletas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Pistoletas

Kratų metu taip pat aptiktas seifas, kastetas, orinis pistoletas, teleskopinė lazda. Spėjama, kad vienas iš sulaikytųjų yra atsakingas ir už miesto sienų paišymą. Pas jį namie gulėjo eskizai, purškiami dažai ir pirštinės.

Didžioji dalis sulaikytų jaunuolių gyveno pas tėvus, kurie net nenutuokė, kuo verčiasi jų vaikai. Ir tik policijos pareigūnams kratos metu ištraukus paslėptus narkotikus ir didžiules pinigų sumas jiems teko patikėti skaudžia tiesa.

Lengvais pinigais pardavinėjant narkotikus susigundžiusiems vaikinams gresia iki 10 metų nelaisvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius