Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jauno kontrabandininko slėptuvės muitininkų nenustebino

Antradienio naktį Medininkų kelio poste muitininkams įkliuvo jaunas vyras svetimame „Opel“ automobilyje slėpęs cigarečių už 7 tūkstančių eurų, praneša Vilniaus teritorinė muitinė.
Kontrabandinko slėptuvės
Kontrabandinko slėptuvės / Vilniaus teritorinės muitinės nuotr.

Gruodžio 29-osios naktį iš Baltarusijos 24-erių metų P. R. atvyko „Opel Omega“ automobiliu, priklausančiu Baltarusijos pilietei A. N. Žaliąjį kanalą pasirinkęs vyras muitininkams žodžiu deklaravo, kad nesiveža jokių muitinės kontrolei būtinų pateikti prekių.  

Atlikus detalų transporto priemonės muitinį tikrinimą, automobilyje aptiktos specialiai įrengtos slėptuvės, o jose – „Minsk“ cigaretės su Baltarusijos Respublikos akcizo ženklais. 

Nors gabeno nemažą 2,5 tūkst. pakelių cigarečių kiekį, Baltarusijos pilietis jų išskirtinai paslėpti nepasistengė – tradicinės slėptuvės dvigubuose slenksčiuose, specialiai įrengtame dvigubame automobilio dugne bei po priekiniu prietaisų skydeliu muitinės pareigūnams yra lengvai perprantamos. Jas inspektoriams truko ilgiau išardyti negu aptikti.

P. R. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas dėl kontrabandos gabenimo. Tabako gaminiai ir ne jam priklausantis automobilis sulaikyti. Vyrui gresia piniginė bauda iki 5792 eurų bei automobilio konfiskavimas.

Nepamirškite – už kontrabandą nesumokami mokesčiai ir akcizai, o tai reiškia mažiau vietų darželiuose, mažiau saugumo keliuose, ilgesnes eiles sveikatos įstaigose. Gyventojų neigiamos nuostatos ir įsitraukimas į kovą prieš nelegalią veiklą yra būtinas veiksnys, todėl jei pastebėjote kontrabandos apraiškų, susisiekite su muitine ar policija visą parą veikiančiu telefonu 8 800 555 44.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius