Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 08 12 /11:07

Jaunuoliai, įtariami lazeriais terorizavę lėktuvų pilotus, po apklausos policijoje paleisti namo

Vilniaus policija apklausė keturis neblaivius jaunuolius, kurie įtariami lazeriais terorizavę besileidžiančių lėktuvų pilotus. Po apklausos įtariamieji paleisti namo.
Sulaikymo vietoje
Sulaikymo vietoje / Baltijos TV nuotr.

15min.lt jau skelbė, kad ketvirtadienio vakarą vėl buvo bandoma lazeriais akinti besileidžiančių lėktuvų pilotus. Tai kartojosi trečią vakarą iš eilės. Ieškoti chuliganų buvo mestos nemažos sostinės policijos pajėgos.

Policijos patruliui Drujos g. pavyko sulaikyti keturis neblaivius jaunuolius. Lazerio jie su savimi neturėjo. Nepaisant to, visi keturi buvo pristatyti į policijos komisariatą.

„Ar jie susiję su pilotų terorizavimu lazeriais, kol kas neaišku. Visaip gali būti. Ir taip, ir ne“, – dar naktį 15min.lt žurnalistui sakė pareigūnai.

Penktadienio rytą Policijos departamentas oficialiai patvirtino, kad keturi sulaikytieji įtariami viešosios tvarkos pažeidimu.

Kaip rašoma Policijos departamento pranešime, ketvirtadienį apie 22.38 val. gautas pranešimas, kad Vilniuje, Subačiaus g., grupė asmenų šviečia lazeriu į danguje skrendančius lėktuvus.

Sulaikyti neblaivūs A.B. (gim. 1989 m.), R.B. (gim. 1990 m.), A.B. (gim. 1990 m.) ir E.L. (gim. 1989 m.).

Policijos komisariate A.B. (gim. 1989 m.) buvo nustatytas 2,05 prom. girtumas, R.B. – 2,92 prom., A.B. (gim. 1990 m.) – 2,86 prom., E.L. – 1,62 prom.

Po apklausos policijos komisariate įtariamieji buvo paleisti namo. Manoma, kad lazerį vaikinai galėjo išmesti arba jį galėjo nusinešti nuo policijos pasprukę dar du jų draugai.

Papildyta: Vilniaus miesto antrojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Robertas Daugėnas patvirtino, kad naktį buvo sulaikyti keturi jaunuoliai.

„Apie 22.30 val. buvo gautas pranešimas iš gyventojų, kad šie mato per langą šešis vaikinus, kurie galbūt šviečia su lazeriu. Tikslios informacijos, jie švietė ar nešvietė į lėktuvus, mes kol kas neturime“, – sakė R.Daugėnas.

Policijos patruliai sulaikė keturis iš šešių vaikinų, jie buvo apklausti.

Pasak pareigūno, incidentą galima traktuoti kaip viešosios tvarkos pažeidimą, už kurį įstatymai numato laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius