Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonaviečių butuose – kontrabandinių cigarečių ir naminės degtinės sandėliai

Pareigūnai butą Chemikų gatvėje tikrino gavę informacijos iš gyventojų apie nelegalią prekybą cigaretėmis bei alkoholiu. Žmonių pateikti duomenys padėjo išaiškinti ir butą Klaipėdos gatvėje, kuriame buvo pardavinėjama naminė degtinė.
Nelegalios cigaretės
Nelegalios cigaretės / Kauno apskrities VPK nuotr.

Kaip pirmadienį pranešė Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas, spalio 30 d. apie 9.30 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Jonavos rajono policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK) pareigūnai, tikrindami gautą informaciją, Jonavos gyventojos 62 metų Z. P. bute, Chemikų g., rado ir paėmė 650 pakelių cigarečių su rusiškomis ir baltarusiškomis banderolėmis.

Z. P. surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką.

Jonavos gyventojos 62 metų Z. P. bute, Chemikų g., rado ir paėmė 650 pakelių cigarečių su rusiškomis ir baltarusiškomis banderolėmis. 

Taip pat pasd Z. P. surasta ir paimta apie 40 litrų skysčio, kaip įtariama, naminės degtinės. Dėl rastos naminės degtinės pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal požymius nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 201 str. 3 d. (neteisėtas naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimas, laikymas, gabenimas ar realizavimas).

Z. P. ir anksčiau buvo pakliuvusi į teisėsaugos akiratį – anksčiau teista už naminės degtinės gamybą ir bausta administracine tvarka už akcizais apmokestinamų prekių laikymą, gabenimą, naudojimą ar realizavimą pažeidžiant nustatytą tvarką.

Saplio 31 d. apie 9.00 val. pareigūnai tikrindami gautą informaciją, Jonavos gyventojo O. F. (gimusio 1971 m.) bute, Klaipėdos g., taip pat rado ir paėmė apie 26 l skysčio, kaip įtariama, naminės degtinės. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo pagal LR BK 201 str. 3 d.

Kauno apskrities VPK/Nelegalus alkoholis
Kauno apskrities VPK nuotr./Nelegalus alkoholis

Tai jau ne pirmi atvejai šiais metais, kai Kauno apskr. VPK Jonavos r. PK pareigūnai, tikrindami neabejingų piliečių pateiktą informaciją nustato naminės degtinės gamybos ir prekybos vietas bei nelegalius prekybos akcizais apmokestinamomis prekėmis atvejus, šių prekių laikymo vietas ir tuo užsiimančius asmenis.

Policija primena, kad apie pilstuko ir kitų alkoholinių gėrimų nelegalią gamybą ar prekybą jais, vietas, kur nelegaliai prekiaujama akcizais apmokestinamomis prekėmis, apie asmenis, užsiimančius tokia neteisėta veikla, policijai Kauno apskrityje galima pranešti anoniminiu pasitikėjimo telefonu (8 37) 30 30 50 arba 112. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius