Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jonavietė Regina: „Paaugliai mane užpuolė gatvėje. Aš šaukiausi pagalbos“

Jonavietė Regina sako iki šiol negalinti atsigauti po penktadienį patirto užpuolimo. Moterį, einančią į naująjį prekybos centrą „Norfa“, užpuolė ir apvogė paaugliai. Nusikaltimas įvykdytas šviesiu paros metu – apie 12.30 val. 
Jonavos policijos komisariatas
Jonavos policijos komisariatas / „Jonavos žinių“ nuotr.

„Ėjau į „Norfą“. Stipriai snigo, todėl vienoje rankoje laikiau skėtį, kitoje – rankinę. Jie atėjo iš priekio. Trys maždaug 14-15 metų paaugliai. Du iš jų liko stovėti kiek toliau, o vienas priėjo ir griebė man iš rankos rankinę“, – „Jonavos žinioms“ pasakojo Regina.

Tačiau jonavietė rankinę laikė tvirtai ir ėmė garsiai šaukti.

„Aš šaukiau – baik, bandite, vagie. Šaukiau, kad vagys užpuolė. Tačiau rankinę jis išplėšė, mano rankoje liko tik rankenos. Pati parvirtau“, – pasakojo 65 metų moteris.

Netrukus prie moters priėjo kiti žmonės, sustojo pravažiuojantis automobilis. Žmonės teiravosi, ar moteris nesužeista. Apie įvykį pranešta ir policijai.

„Jie atvažiavo, surašė protokolą. Tačiau noriu pasakyti, kad Jonavoje trūksta policijos. Ar mes matom gatvėse policininkus? Kur policija, kur patruliai? Matau, kaip jie su įjungtais švyturėliais važiuoja į įvykius, tačiau gatvėje žmonės nėra saugūs. Viduryje dienos vyksta užpuolimai. Tai yra siaubas. Tą užpuoliką aš pažinčiau – vieną iš jų, kuris atėmė rankinę. Jis net veido savo neslėpė. Aš jį įsidėmėjau“, – sakė moteris.

Regina pasakojo, kad neseniai netoli senelių namų Žeimių tako gatvėje buvo užpulta dar viena moteris. Jauni vagys iš jos taip pat atėmė rankinę.

„Tačiau ji į policiją net nesikreipė. Tai buvo praėjusį sekmadienį. Ji sakė, kad nenori viešumo ir bijo. Vadinasi, tokie nusikaltimai vyksta, tai – ne vienas atvejis“, – pasakojo Regina.

Neįgalumą turinti Regina sako, kad rankinėje, kurią iš jos atėmė, buvo pinigų, akiniai, invalidumo pažymėjimas, banko kortelės.

„Man reikia nusipirkti naujus akinius, nes be jų aš net skaityti negaliu, prastai matau. Už ką man juos nusipirkti? Taip, manęs fiziškai nesužeidė. Tačiau sužalojo morališkai. Atsigauti negaliu iki šiol“ – kalbėjo moteris.

Šiuo metu Jonavoje dirba 3 policijos ekipažai, po pertvarkų jų turėtų būti 6-7.

Ramūnas Matonis, Lietuvos policijos departamento komunikacijos skyriaus vedėjas: „Matydami, kad gatvėse dirba vis mažiau policininkų (Lietuvoje iš 9500 tik 1500 dirba gatvėse), prieš pusantrų metų pradėjome rimtus pokyčius. Jų tikslas – padvigubinti gatvėse dirbančių pareigūnų skaičių (nuo dabar esančių 1500 iki 3000), mažiau investuoti į pastatus, o daugiau – į geresnį pareigūnų aprūpinimą ir atlyginimus.

Pagal naują veiklos modelį jau dirba daugiau kaip 40 policijos komisariatų. Tad situacija turėtų pasikeisti, kai tik prie naujojo veiklos modelio prisijungs ir Jonavos policija.

Šiuo metu Jonavoje dirba 3 policijos ekipažai, po pertvarkų jų turėtų būti 6-7. Esant gatvėje daugiau pareigūnų, jie galės operatyviau reaguoti į gyventojų pagalbos šauksmą, spręsti gyventojų problemas.

Toks modelis jau sėkmingai veikia Kauno Panemunės policijos komisariate, kur patrulių padvigubėjo, jie daug greičiau atvyksta į įvykio vietas, sutrumpėjo pareiškimų nagrinėjimo terminai. Policijos vardu dėkoju už problemos paviešinimą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius