-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jonavoje išaiškinti valstybės tarnautojai, piktnaudžiavę tarnybine padėtimi, sukčiavę ir klastoję dokumentus

Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai baigė ikiteisminį tyrimą baudžiamojoje byloje, kurioje nusikalstamų veikų padarymu įtariami du Jonavos rajono savivaldybės administracijos pareigūnai V.Č.J. ir V.Š., buvęs tarnautojas R.K. bei vienos uždarosios akcinės bendrovės darbuotoja V.R.

Aukštas pareigas užimantiems pareigūnams pateikti įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, sukčiavimo ir dokumentų klastojimo, o V. M. įtariama sukčiavimu ir dokumentų klastojimu. Atsižvelgus į tai, kad byla turėjo didelį atgarsį visuomenėje ir siekiant užtikrinti svarbius valstybės teisingumo interesus, teismingumo nustatymui ji perduota Kauno apygardos teismui.

„Šią nusikalstamą veiką išaiškinome, padedant Specialiųjų tyrimų tarnybos Kauno valdybos pareigūnams. Tokiu elgesiu jie pažeidė valstybės tarnautojų propaguojamas vertybes, nesilaikė Valstybės tarnybos įstatyme numatytų pareigūno pareigų bei diskreditavo valstybės tarnautojo vardą. Dėl tokių valstybės tarnautojų veiksmų valstybė patyrė ne tik finansinę, bet ir neturtinę žalą“, – kalbėjo valstybinį kaltinimą teisme palaikysiantis prokuroras.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šie asmenys, pasinaudodami tarnybine padėtimi, kelis kartus pervedė į privačių įmonių sąskaitas pinigus už tariamai pirktas prekes ir paslaugas, kurių rajono savivaldybė nepirko.

Prokuroro prašymu jiems visiems buvo paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Įstatymas už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, nebuvus kyšininkavimo požymių, numato teisės dirbti tam tikrą darbą arba užsiimti tam tikra veikla atėmimu arba laisvės atėmimu iki šešerių metų, sukčiavimą – viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki trejų metų, o dokumentų klastojimą – baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius