Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Jonavos rajone nesulaukęs pagalbos mirė vyras

Penktadienį viešoje erdvėje kritikos sulaukęs Jonavos socialinių paslaugų centras, panašu, bėdų turi ir daugiau – gavę signalą apie sodų bendrijos namelyje šąlančią pensininkų porą į pagalbą centro specialistai nuvyko po keturių dienų. Tačiau per vėlai – vyriškis jau buvo miręs.
Atmintis
Atmintis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Mirtis Jonava

Situacija, nutikusi Šveicarijos seniūnijoje, pribloškė ir Bartonių kaimo seniūnaitį, ir seniūnijos specialistus.

Į nešildomą sodo namelį užsukęs Bartonių seniūnaitis išvydo jį išgąsdinusį vaizdą – negalintį pakilti ir šąlantį vyrą bei kartu su juo gyvenančią moterį.

„Namelis buvo nešildomas, jo viena vidinė siena – net apšerkšnijusi. Nežinau, ar jie iš viso turėjo maisto. Todėl apie situaciją iš karto pranešiau seniūnijai, juolab, kad artėjo savaitgalis ir bijojau, kad žmonės gali sušalti“, – sakė Bartonių seniūnaitis.

Šveicarijos seniūnijos specialistai tą patį penktadienį apie įvykį informavo Jonavos socialinių paslaugų centrą. Tačiau socialiniai darbuotojai į pagalbą atvyko tik antradienį.

„Tačiau buvo jau per vėlu – žmogus buvo miręs. Jis mirė sekmadienį. Kartu su juo buvusiai moteriai suteikta medikų pagalba ir ji išvežta į psichiatrijos ligoninę.

Socialinių darbuotojų seniūnija neturi, įgaliotinio, kuris galėtų nuvykti į tokius įvykius, taip pat. Tai visiškai nenormali situacija, tačiau apie tai seniūnai kalba jau seniai. Todėl apie tai iš karto pranešėme socialinių paslaugų centrui“, – „Jonavos žinioms“ sakė seniūnijos atstovai.

Kaip „Jonavos žinioms“ sakė Jonavos socialinių paslaugų centro laikinoji vadovė Inga Grikun, anksčiau nei antradienį į Bartonių kaimą nuvykti socialiniai darbuotojai neturėjo galimybės – viena iš darbuotojų sirgo, o tuo pat metu buvo dalinama Europos Sąjungos parama maisto produktais.

Į klausimą, ar dėl šios situacijos neįžvelgia savo kaltės, I.Grikun teigė, jog bet kokioje situacijoje galima įžvelgti kaltę: „Mes visi save dėl kažko galime kaltinti, kad kažko nepadarėm. O ar jūs žinot, nuo ko tas žmogus mirė? Manau, kad reiktų sulaukti oficialių išvadų“.

Jonavos policijoje pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti, tačiau ekspertų išvadų dar nėra.

Jonavos socialinių paslaugų centras visuomenės akiratyje atsidūrė ir po to, kai ketvirtadienį Žeimių seniūnijoje buvo mirtinai sumušta buvo penkių vaikų motina. Šeima buvo įtraukta į socialinės rizikos sąrašą, o dviejų vaikų globa patikėta moters artimiesiems.

Savo socialinio tinklo paskyroje fondo „Gerumo sparnai“ įkūrėja Loreta Velch viešai kreipėsi į socialinius darbuotojus: „Klausiu tavęs, socialine darbuotoja, kuri žinojai šeimą, ką padarei dėl šios šeimos? Kaime žmonės jus keikia, kad tik gąsdinote atimti vaikus. Klausiu, ar suteikėte pagalbą šiai šeimai, ar tik rašėte raštus, kad lankėtės? Jūs puikiai žinojote, kad šeimoje yra smurtaujama.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius