Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 21 /15:08

Jonavos rajone vyrą nudūrę ir į šulinį įmetę įtariamieji sulaikyti dvidešimčiai dienų

Antradienį į Kauno apylinkės teismą atvesdinti trys Jonavos rajono gyventojai, kurie įtariami nužudę dvi savaites kaip dingusį be žinios ieškotą Giedrių Valiūną ir įmetę jo kūną į apleistos raketinės bazės teritorijoje esantį rezervuarą. Trijulė suimta dvidešimčiai dienų.
Įtariamieji atvesti į teismą
Įtariamieji atvesti į teismą / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Antradienį 13 val. į teismą buvo pristatyti du įtariamieji – Denisas Radionovas ir Vaidas Griška. Trečiasis, Denisas Bespalovas, į teismą pareigūnų atvežtas 15 val.

Kauno apylinkės teismas dvidešimčiai dienų leido suimti tris Jonavos rajono gyventojus, kurie įtariami kovo 4 ar 5 dieną nužudę 38 metų vyriškį.

„Patrauk tą kamerą, k**** n*****“, – žurnalistus bei fotografus necenzūriniais keiksmais užsipuolė paskutinis iš trijulės teismo slenkstį peržengęs įtariamasis.

Kauno apylinkės teismas dvidešimčiai dienų leido suimti tris Jonavos rajono gyventojus, kurie įtariami kovo 4 ar 5 dieną nužudę 38 metų vyriškį. Visi jie anksčiau teisti už vagystes, plėšimus, turto sugadinimą. Sulaikomi jie priešinosi. Vienas iš vyrų teistas ir užsienyje. Teistas buvo ir pats nužudytasis.

17 val. Kaip informuoja Kauno apylinkės teismas, priimtose nutartyse pažymima, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas dar neseniai, įtariamieji laikosi gynybinių pozicijų ir atskleidžia ne visas tyrimui reikšmingas aplinkybes. Be to, siekiama nustatyti asmenis, turinčius duomenų apie nusikaltimo padarymo aplinkybes.

„Įtariamieji, būdami laisvėje, gali bandyti patys arba per kitus asmenis paveikti kitus proceso dalyvius, liudytojus, sunaikinti ar paslėpti nusikaltimo įrankius“, – griežčiausios kardomosios priemonės skyrimo motyvus aiškino teisėja Živilė Bliūdžiuvienė.

Teismo nuomone, šiuo metu nėra galimybių skirti švelnesnes nei suėmimas kardomąsias priemones.

„Tai užtikrins ir įtariamųjų dalyvavimą procese, ir nepertraukiamą ikiteisminį tyrimą“, – sako teisėja.

Gulbiniškių kaime Jonavos rajone gyvenęs 1978 m. gimęs G.Valiūnas dingo be žinios kovo 4 d. Nesulaukusi grįžtančio sūnaus, į policiją kreipėsi jo motina. Prasidėjo intensyvios vyro paieškos. Paaiškėjo, kad išėjęs iš namų, G.Valiūnas linksminosi su viena kompanija, vartojo alkoholį. Pirmą kartą apklausti sugėrovai teigė išlydėję jį ir daugiau nebematę. Vėliau paaiškėjo, jog vyrai melavo.

Patyrusiems kriminalistams kilo įtarimas, kad prieš vyrą gali būti įvykdyta nusikalstama veika. Versija pasitvirtino. Minėtų linksmybių metu kilo konfliktas, per kurį G.Valiūnas anksčiau ne kartą teistų bei baustų administracine tvarka sugėrovų buvo nužudytas. Ant kūno aptikta durtinė žaizda. Įtariamieji nusikaltimą padarė būdami apsvaigę nuo alkoholio.

Buvo sulaikyti trys (gimę 1991 m., 1987 m. ir 1977 m.) nužudymu dėl chuliganiškų paskatų kaltinami asmenys. Būtent tie patys, kurie apklausų metu tvirtino atsisveikinę su G.Valiūnu ir jo daugiau nematę.

Lavonas aptiktas Jonavos rajone, Užusalių seniūnijoje, buvusio karinio poligono teritorijoje, vienoje iš sodybų. Jis buvo įmestas į šulinį, kuriame vandens buvo apie du metrus. Teisėsaugai prireikė tiek ugniagesių gelbėtojų, tiek narų pagalbos.

Pasak bylą kuruojančių prokurorų, nužudymo priežastis – menkavertė. Už šią nusikalstamą veiką gresia įkalinimas iki gyvos galvos.

VIDEO: Prokuroras Vitoldas Gulevičius apie dingusį be žinios vyrą: „Rastas labai kruopščiai paslėptas kūnas“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius