Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurbarke demaskuota nelegaliai veikianti degalinė

Tauragės apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos specialistai bendradarbiaudami su Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Tauragės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnais Jurbarke išaiškino nelegaliai veikiančią degalinę, kurioje buvo galima įsigyti iš Rusijos Federacijos Kaliningrado srities įvežto benzino ir dyzelino.
Nelegali degalinė Jurbarke
Nelegali degalinė Jurbarke / Tauragės AVMI nuotr.

Kaip informuoja Tauragės AVMI, nelegalioje degalinėje rasta beveik pusė tonos Rusijoje pagamintų automobilių degalų, kurie buvo išpilstyti į įvairias talpyklas. Aptiktas ir vienas plastikinis indas, prie kurio sumontuota degalų pilstymo įranga – skaitiklis bei pistoletas.

Birželio 18 dieną, atlikdami operatyvų patikrinimą, pareigūnai įsigijo 10 litrų benzino. Vyriškis, pardavęs benzino, pareigūnams teigė, kad patalpose esantys įvairiose talpyklose išpilstyti degalai ne jo, viskas priklauso kitam asmeniui, kuris nuomojasi patalpas.

Pirmadienį į Tauragės AVMI iškvietus abu galimus nelegaliai pardavinėjamų degalų savininkus, šie atsivežė žmogų, kuris turėjo tapti tikruoju šio nelegalaus verslo savininku. Per pokalbį paaiškėjo, kad tikrasis nelegaliai pardavinėjamų degalų savininkas yra patalpų, kuriose veikė degalinė, nuomininkas.

„Tauragės apskritis ribojasi su Kaliningrado sritimi, todėl ne paslaptis, kad nemažai darbo neturinčių apskrities gyventojų važiuoja į Kaliningrado srityje esančias degalines ir prisipylę degalų grįžta į Lietuvą, o čia įsivežtus degalus nelegaliai realizuoja. Tokie prekeiviai nemoka jokių mokesčių valstybei, didina šešėlinės ekonomikos mastą, kelia pavojų sąžiningai mokančių mokesčius gyventojų socialinei bei ekonominei gerovei“, – teigia Tauragės AVMI viršininko pavaduotojas Rolandas Ivaščenka ir pabrėžia, kad gyventojai, prekiaujantys akcizais apmokestinamomis prekėmis, tokiomis kaip cigaretės, alkoholis, degalai, gali užsitraukti ne tik administracinę ar baudžiamąją atsakomybę, bet jiems atsiranda prievolė į valstybės biudžetą sumokėti ir akcizo mokestį.

Nelegaliai degalus pardavusiam gyventojui už prekybą degalais gresia bauda nuo 1 000 iki 5 000 litų. Bauda bus skirta ir nelegalios degalinės savininkui už akcizais apmokestinamų prekių laikymą neįsigijus licencijos, suteikiančios teisę verstis tokia veikla.

Be to, už patikrinimo metu rastą benziną ir dyzeliną jis privalės sumokėti priskaičiuotą akcizo mokestį. Kaip teigė Tauragės apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos pareigūnai, degalų savininkui bus surašytas ir administracinės teisės pažeidimo protokolas už Priešgaisrinės saugos taisyklių pažeidimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius