-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jurbarkiškis ir Rusijos pilietis į Lietuvą atvairavo Prancūzijoje vogtus vilkikus

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė du praėjusį sekmadienį Prancūzijoje, įtariama, pavogtus vilkikus su puspriekabėmis. 2012 m. laidos transporto priemones, ant kurių buvo prikabinti kitiems automobiliams išduoti numeriai, į Lietuvą atvairavo Jurbarko gyventojas ir Rusijos pilietis.
Prancūzijoje vogtas vilkikas
Prancūzijoje vogtas vilkikas / VSAT nuotr.

Trečiadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimo ribose, kelyje Suvalkai–Marijampolė, pasirinktiniam patikrinimui sustabdė du vienas paskui kitą važiavusius vilkikus. Abu „Scania“ su puspriekabėmis „Chereau“ į Lietuvą ką tik buvo įvažiavę iš Lenkijos. Ant transporto priemonių buvo prikabinti lietuviški numeriai.

Vieną vilkiką vairavo 32-ejų Jurbarko gyventojas, kitą – 50-metis Rusijos pilietis. Dokumentų patikros metu Kalvarijos pasieniečiai nustatė, kad šių vilkikų su puspriekabėmis kaip įtariama vogtų, nuo sekmadienio, rugpjūčio 31 d., ieško Prancūzijos teisėsauga.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 56 automobilius, kurie, įtariama, buvo pavogti ir kuriais bandyta vykti per Lietuvos sieną. Dažniausiai tokias transporto priemones vairavo Lietuvos piliečiai – sulaikyti 29 asmenys.

Vairuotojai VSAT pareigūnams pateikė šių 2012 m. pagamintų transporto priemonių, įtariama, suklastotus lietuviškus registracijos liudijimus ir draudimo polisus. Be to, suklastotas buvo ir jurbarkiškio vairuotojo pažymėjimas.

Kalvarijos pasieniečiai išsiaiškino ir tai, kad ant šių vilkikų ir puspriekabių pritvirtinti lietuviški valstybiniai numeriai yra išduoti kitoms transporto priemonėms. Jurbarkiškio atvairuoto vilkiko puspriekabė buvo tuščia, o prie ruso vairuoto vilkiko prikabintoje puspriekabėje buvo plastikinių dėžučių krovinys.

VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo bei dėl dokumento suklastojimo arba disponavimo suklastotu dokumentu pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Be to, iškviesti Kalvarijos policijos pareigūnai Jurbarko gyventojui ir Rusijos piliečiui surašė administracinių teisės pažeidimų protokolus už transporto priemonių vairavimą su suklastotais valstybinio numerio ženklais. Be to, jurbarkiškiui surašytas protokolas ir už transporto priemonės vairavimą neturint teisės jos vairuoti.

Pasieniečiai abu vilkikus vairavusius vyrus uždarė į areštinę. Sulaikytos transporto priemonės saugomos Kalvarijos užkardoje.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 56 automobilius, kurie, įtariama, buvo pavogti ir kuriais bandyta vykti per Lietuvos sieną. Dažniausiai tokias transporto priemones vairavo Lietuvos piliečiai – sulaikyti 29 asmenys. Taip pat VSAT pareigūnai dėl to sulaikė 11 Rusijos, 7 Baltarusijos ir dar penkių šalių piliečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius