-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jurbarko rajono gyventojas neteko nelegalaus ginklo, įtartinų transporto priemonių ir brakonieriavimo įrankių

Kratos metu pas Jurbarko rajono gyventoją pasieniečiai aptiko įtartiną automobilį, dvejas sniego roges, nelegaliai laikomą ginklą ir brakonieriavimui skirtų įrankių.
Ginklas
Ginklas / VSAT nuotr.

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, VSAT Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pasieniečiai kartu su Kauno regiono aplinkos apsaugos departamento Jurbarko aplinkos apsaugos agentūros pareigūnais penktadienį atliko kratą Jurbarko rajono Pužiškių kaime.

Čia gyvenančio 47-erių vyro garaže buvo aptiktas nelegaliai laikomas išardytas medžioklinis karabinas, šautuvo optika, šovinys. Pasieniečiai čia taip pat rado dvejas sniego roges „Polaris“ ir automobilį „Volvo S40“ su akivaizdžiai matomu įvirintu VIN numeriu. Pužiškių kaimo gyventojas neturėjo visų šių transporto priemonių įsigijimo dokumentų.

Kratos metu Pagėgių rinktinės pasieniečiai dar rado metalinių spąstų žvėrims ir nelegaliai žvejybai skirtų metalinių savadarbių žeberklų. Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai kartu su aplinkosaugininkais aptiko ir 10 įvairių žuvų bei kitų bylai reikšmingų daiktų.

VSAT Pagėgių rinktinėje dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir dėl neteisėto praturtėjimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. 47-erių Jurbarko rajono gyventoją VSAT pareigūnai dviem paroms buvo uždarė areštinę, vėliau vyras paleistas.

Sulaikyti „Volvo S40“ ir sniego rogės saugomi Viešvilės užkardoje. Ginklas ir kiti daiktai nugabenti į Pagėgių rinktinę. Brakonieriauti skirti žūklės ir medžioklės įrankiai perduoti Jurbarko aplinkos apsaugos agentūros darbuotojams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius