Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jurijus Surininas neteko tarnybos policijoje, 3 000 litų ir vairuotojo pažymėjimo

Teismas trečiadienio pavakarę paskelbė nutarimą ATP byloje, kurioje buvęs Vilniaus miesto 4-ojo komisariato Nusikaltimų tyrimo skyriaus (NTS) viršininkas Jurijus Surininas nubaustas už partrenktą pėsčiąjį, pabėgimą iš įvykio vietos ir atsisakymą tikrintis blaivumą.
Avarijos vietoje
Asociatyvinė iliustracija: policija avarijos vietoje / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Atgaila Vilniaus miesto 4-ajame apylinkės teisme buvusiam sostinės policijos kriminalistui Jurijui Surininui (gimusiam 1964 m.) padėjo įgyti teisėjo palankumą.

Už tai, kad partrenkė pėsčiąjį, pabėgo iš nelaimės vietos, o surastas patrulių atsisakė tikrintis blaivumą, teismas J.Surininui trečiadienį skyrė švelniausią nuobaudą – tik 3 metams atėmė vairuotojo pažymėjimą ir nurodė sumokėti 3 000 litų bauda. Ši bauda galėjo būti ir 4 000 litų, o maksimalus teisių atėmimo terminas siektų 5 metus.

Tiesa, J.Surininui ši nemaloni istorija jau iki šiol nemažai kainavo – netrukus po įvykiau ilgiau nei 20 metų tarnavęs pareigūnas buvo atleistas iš policijos.

Kaip pernai lapkritį rašė 15min.lt, lemtingąjį sekmadienį 17 val. 10 min. Vilniuje, Naujosios Vilnios Parko gatvėje, reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, nuosavas automobilis „Volvo S40“, vairuojamas ne tarnybos metu neuniformuoto Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Vilniaus miesto 4-ojo komisariato NTS viršininko J.Surinino, partrenkė ir sužalojo einantį Č.T. (gimęs 1940 m.).

Pensininkas dėl galvos smegenų sukrėtimo bei kaukolės lūžio paguldytas į ligoninę.

Tuo tarpu „Volvo“ vairavęs pareigūnas, nesustojęs nelaimės vietoje ir patrulių rastas kitoje vietoje, blaivumą pasitikrinti atsisakė. Tai prilyginama vairavimui sunkiai apgirtus.

Policininkui pasisekė, kad nukentėjęs pensininkas ne tik nežuvo, bet ir pasveiko – tokiu būdu J.Surininas išvengė baudžiamosios bylos.

Tačiau likti poste pareigūnas neturėjo jokių šansų. Policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis ne sykį yra sakęs, kad didžiuojasi pavaldiniais, kurie nebijo „forminti“ saviškių, nepaisydami grasinimų, spaudimo ar nuo senų laikų galiojusio principo „varnas varnui akies nekerta“.

Principinė policijos vadovybės nuostata: pareigūnai, kurie padaro avariją ar įkliūna neblaivūs, arba bando išvengti atsakomybės nepūsdami į alkoholio tikrintuvą – likti tarnyboje nebegali.

J.Surininas teisme visiškai pripažino kaltinimus šioje administracinių teisės pažeidimų (ATP) byloje. Pažeidėjo prisipažinimą ir nuoširdžią atgailą bylą išnagrinėjęs teisėjas Jeugenijušas Jaglinskis įvertino kaip buvusio pareigūno atsakomybę lengvinančią aplinkybę. Be to, vairuotojas neturėjo galiojančių nuobaudų.

Šiandienį teismo nutarimą tiek ATP protokolą J.Surininui surašę kelių policininkai, tiek pats administracinėn atsakomybėn patrauktas asmuo turi teisę apskųsti aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius