Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2014 11 20 /14:42

Justinos Šikšniūtės nužudymu įtariamas Valdas Jankauskas parodė, kaip nužudė studentę

Ketvirtadienį įtariamasis Valdas Jankauskas su pareigūnais nuvyko į prie Priekulės esantį lauką, kuriame, įtariama, buvo nužudyta studentė Justina Šikšniūtė. V.Jankauskas savo advokato akivaizdoje rodė, ką jis darė tragiškai pasibaigusią dieną – tam buvo naudojamasi žmogaus dydžio manekenu.
Valdas Jankauskas su pareigūnais
Valdas Jankauskas su pareigūnais / Nojaus nuotr.

Įtariamasis demonstravo, kaip atrodė paskutinės merginos gyvenimo akimirkos – kur įvyko grumtynės, vėliau pareigūnus vedė Macikų link.

V.Jankauskas su pareigūnais vyko nuo močiutės namų žvyrkeliu link Klaipėdos, tačiau nusuko į žvyrkelį Vilkyčiai-Sakūčiai, o pervažiavęs Minijos tiltą pasuko Priekulės link.

Sustojęs prie negyvenamo namo, manoma, puolė merginą. Šioje vietoje pareigūnai anksčiau rado nužudytos merginos daiktų, išdaužto įtariamojo automobilio „Hyundai“ stiklo šukių. V.Jankausko parodymų davimą iš toli stebėjęs 15min.lt fotografas sakė, kad atrodė, jog J.Šikšniūtė veikiausiai bėgo nuo užpuoliko, o jis ją vijosi.

Pagavęs merginą V.Jankauskas ją tikriausiai parvertė ant žemės ir trankė. Neaišku, ar jis bandė ją prievartauti, tačiau su manekenu demonstravo, kad buvo užlipęs ant aukos.

Vėliau V.Jankauskas rodė, kad grūdo merginą į automobilį. Netrukus jis sprukdamas iš įvykio vietos įvažiavo į griovį ir užstrigo. Jam iš ten išsikapanoti padėjęs vyras 15min.lt sakė, kad V.Jankauskas atrodė išsigandęs, jo veidas buvo sudraskytas.

Auką šilutiškis tuomet nugabeno į Macikus, maždaug už kilometro nuo savo namų. Ten merginos kūną paguldė senvagėje ir apdėjo žolėmis, o jos daiktus išmėtė. Šioje vietoje ketvirtadienį rastas ir prasegtas J.Šikšniūtės sportinis krepšys su daiktais.

Nojaus nuotr./J.Šikšniūtės krepšys
Nojaus nuotr./J.Šikšniūtės krepšys
 

20-metė studentė J.Šikšniūtė sekmadienio vakarą klastingai buvo pagrobta Saugose (Šilutės r.). Iš studentiškų kelionių uždarbiaudavęs šilutiškis V.Jankauskas žadėjo šviesiaplaukę savuoju žalios spalvos „Hyundai“ nuvežti iš Šilutės rajono į Klaipėdą, tačiau pasuko šunkeliais.

Žaliąją „Huyndai“ su išdaužtu stiklu V.Jankauskas dar pirmadienį už kelis šimtus litų pridavė į metalo laužą.

Trečiadienį Klaipėdos miesto apylinkės teismas leido suimti įtariamąjį dėl studentės nužudymo V.Jankauską trims mėnesiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius