Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Betingis: D.Kedys gyvas, palaiko ryšius su artimaisiais (atnaujinta 14.09 val.)

Penktadienį bendraudamas su žurnalistais Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras Kęstutis Betingis pareiškė, kad dviejų žmonių nužudymu įtariamas Drąsius Kedys yra gyvas.
Drąsius Kedys
D.Kedys / M.Patašiaus/ „Lietuvos rytas“ nuotr.

K.Betingis taip pat teigė, kad D.Kedys greičiausiai palaiko ryšius su artimaisiais, tačiau nenorėjo atskleisti kuriais.

„Turime duomenų, kad jis (D.Kedys – aut. past.) gali bendrauti su artimaisiais. Plačiau detalizuoti, ar jis tai daro, nenorėčiau“, – sakė Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras.  Jis taip pat teigė, jog D.Kedys yra Lietuvoje arba artimajame užsienyje, o dėl žmogžudysčių ieškoma dar mažiausiai vieno bendrininko. Prokuratūros duomenimis, D.Kedys greičiausiai iš anksto buvo paruošęs ir nužudymo, ir pabėgimo planą. 

„Dabar tikrinama daugybė vietų, kur jis gali būti. Jos – ir Lietuvoje, ir užsienyje. Ratą siauriname, bet pasakyti, kur tiksliai, Lietuvoje ar kitur, D.Kedys yra, negaliu“, – sakė K.Betingis.

Kalbėdamas su 15min.lt žurnalistais Kauno apygardos vyriausiasis prokuroras atmetė neseniai porą protesto akcijų prie prokuratūros surengusių ir dėl to policijos dėmesio sulaukusių D.Kedžio artimųjų kaltinimus, kad taip prokuratūra siekia užkirsti kelią jiems laisvai reikšti savo įsitikinimus.

„Ačiū Dievui, prokuratūra neatlieka viešosios tvarkos užtikrinimo funkcijos. Todėl pradėti tyrimai dėl protesto akcijų, tikrai ne dėl prokuratūros norų. Aš tik kreipiausi į policiją, klausdamas, kokių priemonių jie žada imtis. Nes negalima toleruoti kai kurių akcijos dalyvių smurto prokuratūros darbuotojos (valytojos – aut. past.) atžvilgiu. Turime duomenų, kad smurtas prieš ją buvo panaudotas. Taip pat negalima toleruoti Lietuvos Respublikos himno išniekinimo. Tačiau jokios bylos nebus keliamos protesto akcijoje dalyvavusiems niekuo dėtiems žmonėms. Kalbėdamas apie atsakomybę, aš turiu omenyje iniciatorius, kurstytojus“, – sakė K.Betingis.

Bus papildyta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius