Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kabančik vodka“ ir kitą kontrabandą kaunietis slėpė gudriai įrengtoje slėptuvėje

Nelegalią degtinę ir kontrabandinius rūkalus kaunietis gabeno iš gipso kartono plokščių originaliai sumeistrautoje dėžėje.
Sulaikyta kontrabanda
Sulaikyta kontrabanda / VSAT nuotr.

Pasvalio rajone pasieniečiams įkliuvo kaunietis, krovininiu automobiliu gabenęs 830 butelių nelegalių alkoholinių gėrimų ir daugiau kaip tūkstantį pakelių kontrabandinių cigarečių. Šis krovinys buvo sudėtas į iš gipso kartono plokščių originaliai sumeistrautą slėptuvę. Ją pasieniečiai rado po plokštėmis pastebėję išsiliejusį skystį.

Pirmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos ir Ignalinos rinktinių Kriminalinės žvalgybos ir Sienos kontrolės skyrių pareigūnai Pasvalio rajone, kelyje Panevėžys – Bauskė, sustabdė link Latvijos važiavusį krovininį automobilį „Mercedes Benz“. Nuo šios vietos iki Lietuvos sienos su Latvija – apie 3 kilometrus. Kitam asmeniui priklausantį automobilį vairavo 23-erių kaunietis, gabenęs gipso kartono plokščių krovinį.

VSAT pareigūnai po plokštėmis pastebėjo išsiliejusį skystį, kuris skleidė alkoholio kvapą. Patikrinę krovinį detaliau pasieniečiai aptiko, kad gipso kartono plokštės tebuvo priedanga nelegaliam kroviniui.

VIDEO: Gudriai paslėpta degtinė ir kontrabandiniai rūkalai

Iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad plokštės sukrautos viena ant kitos, tačiau išties iš jų buvo pagaminta savotiška dėžė. Nukėlę viršutines plokštes slėptuvės viduje VSAT pareigūnai aptiko 830 stiklinių 0,7 litro talpos butelių alkoholinių gėrimų. Buteliai buvo be banderolių su etiketėmis rusų kalba „Kabančik vodka“.

Toje pat plokštėse įrengtoje slėptuvėje pasieniečiai aptiko ir 1110 pakelių kontrabandinių cigarečių „Winston“, „Monte Carlo“ ir „Minsk“, paženklintų baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų gabenimo Pakrančių apsaugos rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Už tokį nusikaltimą gresia bauda arba laisvės atėmimas iki penkerių metų. 

Kaunietį vairuotoją pasieniečiai uždarė į areštinę. Automobilis „Mercedes Benz“, nelegalus alkoholis ir cigaretės saugomi Pakrančių apsaugos rinktinės Zoknių užkardoje, pasakojama VSAT Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedriaus Mišučio antradienį paviešintame pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius