Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 06 18 /12:19

Kalašnikovo automato šūviai įbaugino Marijampolės rajono kaimo žmones

Marijampolės savivaldybės Katiliškių kaimą, kuriame nežinomų nusikaltėlių į namą paleisti šūviai atėmė gyvybę 24 metų merginai ir sužalojo 49 metų moterį, sukaustė baimė. „Jaučiamės tarsi kare“, – kalbėjo įbauginti žmonės.
Kalašnikovo automatas
Kalašnikovo automatas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min archyvo nuotr.

Nėra abejonių, jog automato kulkos ankstyvą šeštadienio rytą turėjo pakirsti ne 24 metų marijampolietę Neringą N., o jos draugą 26 metų Gintarą Žemininką, rašo „Lietuvos rytas“.

Kodėl nusikaltėliai norėjo susidoroti su ne kartą teistu vyru? Ar jie, pleškindami automatu į namo sieną, ketino tik pagąsdinti, ar tikėjosi atimti gyvybę, tačiau žiauriai apsiriko? Kodėl merginos netekęs G.Žemininkas nenoriai bendrauja su pareigūnais?

Galimas dalykas, kad vyriškį tylėti verčia baimė netyčia išsiduoti apie kokius nors nusikaltimus arba jis laikosi nerašyto kalėjimo duonos ragavusiųjų įstatymo – nieku gyvu nebendradarbiauti su teisėsaugos pareigūnais.

Skaudžią netektį išgyvenantiems merginos artimiesiems, norintiems, kad žudikas būtų surastas ir sulauktų atpildo, tokia tyla dar labiau drasko širdį.

Prie pradėto remontuoti namo Katiliškių kaime automatu ir dar vienu nenustatytu ginklu nešini mažiausiai du nusikaltėliai užvakar atėjo nesibaimindami ryto šviesos.

Neringa ir Gintaras miegojo pirmame medinio namo aukšte. Juos pažadino įtartinas triukšmas lauke. Suklususi pora vos spėjo atsisėsti lovoje, kai namo sieną perskrodė šūviai. Viena kulka merginai pataikė į galvą, kita kliudė koją.

Pašauta mergina buvo išgabenta į Marijampolės ligoninę, tačiau medikai nebegalėjo išgelbėti jos gyvybės – sužalotoji mirė po trijų valandų.

Kaimiečiai pasakojo, kad į Katiliškius pas draugą dažnai atvažiuojanti Neringa likus kelioms dienoms iki žūties atšventė 24-ąjį gimtadienį.

Neabejojama, kad iš nusikalstamo pasaulio pasitraukti neketinantys broliai užkliuvo tokiems pat asmenims, nepasidalijantiems įtakos sferos.

Namas prie magistralės „Via Baltica“: įtartinos mašinos ir kovinis šuo

Kruvinos tragedijos ženklu pažymėtą namą, stovintį šalia judrios magistralės „Via Baltica“, seniai žino Marijampolės policijos pareigūnai, Šunskų seniūnijos darbuotojai.

Prastą reputaciją šiai sodybai pelnė broliai G. ir A. Žemininkai. Jų privengia dauguma aplinkinių kaimiečių.

Šunskų seniūnijos seniūnas Rimantas Lekeckas šiemet ne kartą sulaukė kaimiečių skundų dėl brolių laikomo kovinio šuns.

„Tuose namuose – šaršalynas. Nesuprasi, kas ir kaip ten gyvena. Į kiemą vakarais suvažiuoja mašinos, įsigytos ne pagal šių gyventojų pajamas.

Kovinis šuo lakstydavo po kaimą be antsnukio, gąsdindavo vaikus, o vieną vyrą apkandžiojo. Šis man tvirtino, kad nenori niekam skųstis. Pats jį nuvežiau į policiją, įforminome įvykį.

Kai sužinojau, kad Žemininkai yra teisti, pranešiau savivaldybei, nes tokie asmenys neturi teisės laikyti kovinių veislių šunų“, – pasakojo seniūnas R.Lekeckas.

Nuo paauglystės abu broliai nuolat trindavo teisiamųjų suolą. Jei vienas būdavo laisvėje, kitas – už grotų. Kartais ten atsidurdavo kartu. Iš policijos akiračio jie nedingo – dėl įvairių nusikaltimų ant brolių krinta įtarimų šešėlis, tačiau pareigūnams trūksta tvirtų įrodymų.

Po kruvinos šeštadienio tragedijos Katiliškių kaimo gyventojai nedrįso kalbėti apie A. ir G. Žemininkus. Baugščiausi buvo vyrai – jie netgi neslėpė, kad bijo prasižioti, nes gali sulaukti keršto.

„Nenustebau išgirdusi apie tą šaudymą. Čia pas mus kaime tai yra įprasta“, – tikino atokiau apšaudytos sodybos gyvenanti moteris.

G.Žemininkas pirmą kartą į teisiamųjų suolą sėdo būdamas 16 metų – už bendrininkavimą su plėšikais ir lentų vagystę iš bendrovės sandėlio. Tais pačiais metais jo vyresnysis brolis Audrius, tuomet buvęs 21-erių ir jau kalėjęs už vagystes, plėšimus, turto prievartavimą bei chuliganizmą, buvo teisiamas už ginkluotą kaimo parduotuvės apiplėšimą.

Laisvės atėmimo bausmę Marijampolės kolonijoje atliekantis A.Žemininkas telefono skambučiais viliodavo iš lengvatikių pinigus.

Prieš septynerius metus G.Žemininkas kartu su bendrininkais įžūliai apiplėšė juvelyrinių dirbinių parduotuvę Varėnoje. Nusikaltėlių grobis buvo vertas daugiau kaip 77 tūkst. litų. Už šį nusikaltimą teismas G.Žemininkui skyrė 4 metus laisvės atėmimo.

Papildyta 12.19 val. Pirmadienio vidurdienį Policijos departamentas pranešė, kad dėl kruvinųjų savaitgalio įvykių Vilniuje sulaikytas įtariamasis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius