Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaimo jaunimo „pramogos“ pakeliui iš mokyklos

Po muštynių priemiestiniame Jonavos autobuse, kuriuo po pamokų į namus grįžo nemažai moksleivių, vienas jų dalyvis išlipo kruvina nugara. Medikai konstatavo dvi durtines žaizdas kairėje jos pusėje.
Muštynės
Muštynės / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Sužeistasis – Jonavos politechnikos mokyklos antrakursis. 19-mečio sužalojimu įtariamas 17-metis tos pačios mokyklos pirmakursis.

„Siaubas! Esame pašiurpę!“ – trečiadienį LŽ teigė Bukonių (Jonavos r.) pagrindinės mokyklos direktorė Elena Tuzovienė. Abu jaunuoliai – buvę jos auklėtiniai. Autobusas, kuriame įvyko incidentas, važiavo maršrutu Jonava-Bukonys.

Autobuso vairuotojas Juozas Surgėla taip pat tikino, kad per tuos 30 metų, kai jis prie vairo, to dar nėra buvę.

Pradžios nematė

Autobuso vairuotojas Juozas Surgėla taip pat tikino, kad per tuos 30 metų, kai jis prie vairo, to dar nėra buvę.

„Aš pats incidento pradžios nemačiau, – pasakojo J.Surgėla. – Autobusas buvo apypilnis – apie 30 keleivių. Nutolus nuo Jonavos apie 15 kilometrų, staiga pas mane atbėgo dvi paauglės. Jos buvo persigandusios – sakė, kad gale vyksta muštynės.“

Kaip sako pašnekovas, nuskubėjęs į autobuso galą jis pamatė vienas prieš kitą stovinčius du „gaidžiukus“. Jie ne tik kumščiavosi, bet ir spardėsi – pasikabindami ant viršuje esančių turėklų ir atsispirdami iš visos jėgos.

„Atidariau galines duris ir pasakiau: „Eikite atvėskite!“ – pasakojo vairuotojas. – Išlipo tik 19-metis. Kitą puolė ginti pagyvenusi bendrakeleivė: „Jis geras vaikas – klausys...“ Daugiau niekas nepratarė nė žodžio. Tačiau nuvažiavus vos puskilometrį vėl atbėgo tos pačios paauglės. Dabar jau chuliganas kabinėjosi prie dviejų suaugusių vyrų. Jis buvo prilaistęs salone alaus.“

Vairuotojui teko panaudoti jėgą, kad išgrūstų neblaivų paauglį laukan. „Jis dar grasino nudobsiąs mane. Tačiau jokio peilio jo rankose nemačiau,“ – pasakojo 46 metų J.Surgėla. Pašnekovas dar vylėsi, kad galbūt peiliu švaistytasi ne autobuse, o išlipus – galbūt mušeikos vėl susitiko.

Kad kraujuoja jo nugara, pats iš autobuso išlipęs 19-metis teigia pastebėjęs tik lauke. Iki namų dar buvo apie 10 kilometrų. Vaikinas paskambino draugui į Bukonis, šis jį nuvežė į gyvenvietės Pirminės sveikatos priežiūros centrą.

Kitoks negu visi

Centro darbuotojos LŽ pasakojo, kad pacientas smarkiai kraujavo. Vienas dūris buvo gana gilus. Kol atskubėjo greitoji, vaikinas papasakojo, kas įvyko. Neva jis sėdėjęs autobuse už dviejų jaunesnių paauglių, demonstratyviai gurkšnojančių alų. Su jais buvo ir dvi merginos. Neblaivūs „ereliai“ jį užgauliojo nuo pat įsėdimo. Neapsikentęs jis pakilo ir nuėjo paauglių raminti...

Sužeistasis paguldytas į ligoninę. Įtariamąjį jo sužalojimu trečiadienį po pietų į policiją turėjo atvežti motina.

Pirmąjį pedagogai ir kaimynai apibūdina kaip rimtą normalų vaikiną. Atsiliepimai apie 17-metį prastesni.

Jaunuolis toks pat problemiškas, kaip ir jo teistas tėvas. Sūnus, anot paauglį mokiusių Bukonių pagrindinės mokyklos pedagogų, „buvo kitoks negu visi“. Jis buvo mokomas pagal specialią programą, o specialistams nustačius tam tikrus sveikatos sutrikimus, rodytas ir neurologams, ir psichiatrams.

Anot pedagogų, paauglio agresyvumas ėmė reikštis 6-7 klasėje. Jo aukomis tapdavo jaunesni mokiniai. Neįveikęs 9 klasių barjero, pernai jis buvo perduotas kolegoms iš Jonavos politechnikos mokyklos. Šie LŽ skundėsi tik prastu 17-mečio lankomumu. Antradienį, kai įvyko incidentas, jis mokykloje taip pat nepasirodė.

„Labai ramus ir uždaras jaunuolis“, – taip 17-metį charakterizavo Jonavos politechnikos mokyklos vadovai. Kaip ir kolegos iš Bukonių, jie tvirtino niekada pas šį paauglį peilio nematę. Nebuvo iki šiol šis 17-metis ir policijos akiratyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius