Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip nusikalstamos veikos rezultatas bus konfiskuoti bendrovės pinigai

Pasisavinęs didelės vertės bendrovės turtą, jos direktorius, 37 metų panevėžietis P.K., neteks laisvės vieneriems metams, privalės sumokėti 13 tūkst. litų baudą, kaip nusikalstamos veikos rezultatas bus konfiskuoti 49 tūkst. litų – tokį sprendimą išnagrinėjęs Panevėžio apygardos prokuratūros Antrojo skyriaus prokurorų perduotą nusikaltimų nuosavybei ir finansų sistemai baudžiamąją bylą priėmė apygardos teismas.
Pinigai.
Pinigai / 15min nuotr.

Bylos duomenimis, Panevėžyje registruotos uždarosios akcinės bendrovės „Elektros instaliacija“ direktoriumi daugiau kaip dvejus metus dirbęs P.K. kartu vykdė ir kasininko pareigas, t. y. iš kasos ir bankuose esančių bendrovės sąskaitų paimdavo įmonei priklausančias lėšas.

Tačiau P.K., buhalterinėje apskaitoje fiksavęs, kad pinigai panaudoti atlyginimų išmokėjimui, darbuotojams jų neatiduodavo. Prieš trejus metus vadovas pasisavino įmonei priklausiusius 16 tūkst. litų. 2008 metų pabaigoje direktorius pasisavino iš banko atsiskaitomosios sąskaitos paimtus dar 33 tūkst. litų.

Beveik dešimt metų gyvavusi bendrovė „Elektros instaliacija“ dėl apgaulingos apskaitos ir turto grobstymo sulaukė bankroto bylos, kuri buvo iškelta 2009 m. sausio 29 d. Dėl darbuotojams neišmokėto atlyginimo buvo kreiptasi į Garantinį fondą, kuris atlygino buvusiems darbuotojams padarytus nuostolius.

Baudžiamasis įstatymas už sunkų nusikaltimą – didelės vertės svetimo turto pasisavinimą numato laisvės atėmimo bausmę iki 10 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius