Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 12 26 /13:24

Kalėdinis Laimutės Stankūnaitės susitikimas su dukra neįvyko

Pirmadienį, antrąją Kalėdų dieną, L.Stankūnaitė susitikti su savo dukra į teisėjos Neringos Venckienės namus Garliavoje neatvyko, mergaitė taip pat nebuvo nuvežta į pasimatymą su motina Kauno policijos patalpose Chemijos prospekte.
A.Skučienė.
Kodėl neįvyko L.Stankūnaitės pasimatymas su dukra, nežinojo net A.Skučienė. / A.Koroliovo nuotr.

L.Stankūnaitės susitikimas pirmadienį turėjo prasidėti 11 val. 30 min., tačiau ji Garliavoje nepasirodė.

Kodėl neįvyko susitikimas, negalėjo pasakyti net dažniausiai viską žinanti, neformali Klonio gatvėje besibūriuojančių D.Kedžio šalininkų lyderė, D.Kedžio teta Audronė Skučienė. Nepavykusio susitikimo priežasčių neatskleidė ir Garliavoje apsilankiusios vaiko teisių apsaugos darbuotojos.

Pirmąkart į Garliavą pasimatyti su dukra L.Stankūnaitė buvo atvykusi praėjusį antradienį. Su mergaite ji bendravo pustrečios valandos.

Praėjusį trečiadienį ir ketvirtadienį pasimatymai neįvyko, mergaitė nenorėjo važiuoti į susitikimą su motina Kauno policijos patalpose Chemijos prospekte. Praėjusį penktadienį ji vėl atvyko į Garliavą ir susitiko su dukra N.Venckienės namuose, kur pabuvo su dukra beveik 4 valandas.

L.Stankūnaitė teigė, jog bendrauti su vaiku N.Venckienės namuose sudėtinga, nes dviejų žmonių nužudymu įtariamo D.Kedžio artimieji, ypač jo sesuo N.Venckienė ir motina Laimutė Kedienė, nuteikinėja mergaitę priešiškai, gąsdina, esą ji bus išvežta į užsienį ir parduota.

Antstolė Sandra Vaicekauskienė perspėjo, kad pagal Kėdainių rajono apylinkės teismo sprendimą D.Kedžio dukra motinai L.Stankūnaitei turi būti perduota vėliausiai gruodžio 30 dieną. Priešingu atveju bus imamasi įstatymu numatytų veiksmų.

Antstolės manymu, laikinoji mergaitės globėja, teisėja N.Venckienė turėtų padėti vykdyti teismo sprendimą, padėti įtikinti dukterėčią, kad nereikia bijoti pasimatymų su mama.

Šį pirmadienį, kaip ir anksčiau,  prie Kedžių ir Venckų namų Klonio gatvėje Garliavoje (Kauno r.) būriavosi kaimynai, artimieji, D.Kedžio šalininkai. Jie, kaip ir globėja N.Venckienė, tebėra įsitikinę, kad L.Stankūnaitė neva pardavinėjusi dukrą pedofilams.

Todėl, jų manymu, į L.Stankūnaitės namus grįžusiai mergaitei bus nesaugu, ji gali būti išvežta į užsienį. Tačiau D.Kedžio šalininkai elgiasi ramiai, atvykus L.Stankūnaitei jos neužkabinėja, nelaido jokių užgaulių replikų.

Prie Kedžių ir Venckų namų Garliavoje nuolat budi policijos ekipažai, pasirengę užkirsti kelią neramumams.

L.Stankūnaitė savo ruožtu ne kartą tvirtino, jog N.Venckienė bijo jai grąžinti dukrą, kad šioji neatskleistų tiesos apie pedofilijos skandalą, kuris neva buvo išgalvotas norint iš jos atimti vaiką.

Šių metų gruodžio 16 dieną Kėdainių rajono apylinkės teismo teisėjas V.Kondratjevas priėmė sprendimą, kad D.Kedžio dukra turi būti grąžinama motinai L.Stankūnaitei per 14 dienų.

Terminas, per kurį mergaitė turi būti grąžinta motinai, baigiasi gruodžio 30 d. Teismo sprendimu, nuo nutarties įsiteisėjimo gruodžio 16 d. iki 30 d. L.Stankūnaitė susitikinėti su dukra ir bendrauti vis ilgiau turėjo beveik kasdien. Tačiau iš planuotų serijos susitikimų iki šio pirmadienio įvyko tik trys. Mergaitė dažniausiai atsisakydavo važiuoti į pasimatymus Kauno policijos patalpose Chemijos prospekte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius