Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiauliuose keturi žiaurūs smurtautojai nuteisti kalėti po penkerius metus

Šiaulių apygardos teismas pripažino kaltais ir skyrė po penkerius metus nelaisvės keturiems vyrams, kurie daugiau kaip prieš trejus metus sumušė niekuo dėtus keturis jaunuolius. Vienas jų kelias savaites išbuvo komoje ir tik dabar mokosi kalbėti bei vaikščioti.
Kumštis
Kumštis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šiaulių apygardos teismas kaltais pripažino ir penkeriems metams kalėjimo nuteisė šiaulietį Arvydą Ostapkovičių bei Šiaulių rajono gyventojus Aurimą Petravičių, Karolį Ramanauską ir Simoną Marketovą.

Sunkiausiai sužaloto jaunuolio artimiesiems smurtautojai turės sumokėti per 200 tūkstančių turtinei ir neturtinei žalai atlyginti.

Teismo surinktais duomenimis, šie vyrai, prieš trejus metus, balandžio mėnesį, važiavo bausti savo bendro Simo Krenciaus skriaudikų. Pastarasis paskambino A.Ostapkovičiui ir pranešė, kad yra apvogtas ir sumuštas Rėkyvoje.

Atskubėjęs baudėjų ekipažas pamatė S.Krenciaus nurodytame automobilyje sėdinčius keturis jaunuolius. Traukė juos iš mašinos ir be gailesčio talžė. Vienas nukentėjusiųjų nuo sužalojimų krito kelioms savaitėms į komą.

S.Krencius šiuo metu slapstosi ir yra ieškomas. Dar vienas nuteistasis Mantautas Šimkus, sumušęs vieną iš jaunuolių, nuteistas kalėti vienerius metus. Liudininkai nematė, kad jis būtų smurtavęs, tačiau pastebėjo, kad jis nusivijo vieną iš jaunuolių.

Sunkiausiai sužaloto jaunuolio artimiesiems smurtautojai turės sumokėti per 200 tūkstančių litų turtinei ir neturtinei žalai atlyginti. Niekuo dėtas vaikinas prarado 80 procentų darbingumo.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius