-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalinys imitavo pilvo skausmus, kad pasiektų Lazdynų ligoninėje slėptus narkotikus

Dėl noro svaigintis ir gauti pataisos namuose draudžiamų daiktų, nuteistieji nenuilsdami mankština smegenis, kurdami išradingus scenarijus. Šį kartą Vilniaus pataisos namų pareigūnams pavyko ne tik užtvenkti narkotikų kelią, bet ir atskleisti jų patekimo schema, praneša Kalėjimų departamentas.
Vilniaus universitetinės ligoninės pastatas Lazdynuose
Asociatyvi iliustracija / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Antradienį ,apie 17.30 val., Vilniaus pataisos namuose bausmę atliekančiam nuteistajam Ž. U. (1991 m. gimimo) taip suskaudo pilvą, kad buvo priimtas sprendimas nedelsiant kviesti greitąją pagalbą ir su konvojum jį vežti į Respublikinės Vilniaus universitetinės ligoninės chirurgijos skyrių.

Pilvo skausmą vaidinti reikėjo „iš širdies“, nes kitaip tai būtų ne pagal scenarijų. Laukdamas priėmimo pas chirurgą nuteistasis Ž. U. pasiprašė į tualetą.

Tačiau prieš užeinant, žinodamas kalinių išmonę, konvojaus viršininkas patalpą apžiūrėjo ir tualeto bakelyje rado paslėptą, lipnia juosta apsuktą paketą.

„Vaistai“ nuo pilvo skausmo – 40,14 gramų kvaišalų. Kokia tai medžiaga, parodys pradėtas policijos tyrimas.

Išaiškėjo, kad atliekantys bausmę nuteistieji, save specialiai žalodavo arba kitokiais būdais vaidindavo negalią, kad išvyktų į laisvėje esančią gydymo įstaigą.

Ligoninės tualete, iš anksto susitarę su laisvėje esančiais bendrais, nuteistieji paimdavo jiems paruoštus narkotikų paketėlius medžiagas. Tokie konteineriai, susikišę paketus į kūno ertmes, pargabendavo juos į laisvės atėmimo vietą.

Vilniaus pataisos namų atvejis atskleidė dar vieną mechanizmą ir leido užkardyti dar vieną narkotinių medžiagų patekimo būdą į laisvės atėmimo vietų įstaigas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius