-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kalvarijos pasieniečiai sulaikė Vokietijoje ir Prancūzijoje pavogtus automobilius

Kalvarijos užkardos pareigūnai pasienyje su Lenkija sulaikė du į Lietuvą atvairuotus automobilius, kurie buvo pavogti Vokietijoje ir Prancūzijoje. Prie 2008 m. laidos „Volkswagen Touran“ vairo sėdėjo Raseinių gyventojas, o 2007 m. pagamintą „BMW 560“ vairavo čečėnas.
VSAT pareigūnas darbo metu.
Sulaikytas automobilis / VSAT nuotr.

Pirmadienį ryte Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pasieniečiai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė keliu Suvalkai – Marijampolė vykusį automobilį „Volkswagen Touran“.

Mašina, ant kurios buvo pritvirtinti lietuviški valstybiniai registracijos numeriai, ką tik buvo įvažiavusi iš Lenkijos. Ją vairavo 29 metų Raseinių gyventojas, skelbia VSAT.

Dokumentų patikros metu paaiškėjo, kad vyras neturi vairuotojo pažymėjimo, o jo pateiktas „Volkswagen Touran“ registracijos pažymėjimas – visiška klastotė.

Nuodugniau transporto priemonę tikrinti ėmę pasieniečiai netrukus nustatė, kad 2008 m. pagamintas vienatūris nuo šių metų rugsėjo 9 d. kaip pavogtas yra ieškomas Vokietijos teisėsaugininkų. Taip pat paaiškėjo, kad prie šio automobilio pritvirtinti lietuviški numeriai priklauso kitai transporto priemonei.

Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo bei disponavimo suklastotu dokumentu ir jo panaudojimo VSAT Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Mašiną vairavusiam raseiniškiui teks aiškintis ir su policija dėl to, kad prie automobilio vairo sėdo neturėdamas tam teisės. Po apklausos vyrą pasieniečiai uždarė į areštinę.

Toje pačioje vietoje prieš pat vidurnaktį iš pirmadienio į antradienį Kalvarijos užkardos pasieniečiai sulaikė dar vieną vogtą mašiną. Buvo patikrintas ką tik iš Lenkijos įvažiavęs automobilis „BMW 560“ prancūziškais registracijos numeriais.

2007 m. pagamintą mašiną vairavo tvarkingus kelionės dokumentus turėjęs 33-ejų čečėnų tautybės Rusijos pilietis.

VSAT pareigūnai netrukus išsiaiškino, kad ši transporto priemonė nuo šių metų gegužės kaip pavogta yra ieškoma Prancūzijoje.

Užsienietį VSAT pareigūnai po apklausos uždarė į areštinę. Dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo Lazdijų rinktinės pareigūnai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą.

Abu sulaikyti automobiliai saugomi Kalvarijos užkardoje.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 60 automobilių, kurie, įtariama, buvo pavogti ir kuriais bandyta vykti per Lietuvos sieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius