-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kalvarijos savivaldybėje pasieniečiams iškart įkliuvo net šeši vogti automobiliai

Kalvarijų savivaldybėje pasieniečiams įkliuvo tik ką į Lietuvą įvažiavęs automobilvežis, kuriuo, kaip paaiškėjo vėliau, buvo gabenamos net penki Prancūzijoje pavogtos lengvosios mašinos bei įtartinas mikroautobusas.
Sulaikyti automobiliai
Sulaikyti automobiliai / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Sulaikyti automobiliai
VSAT nuotr./Sulaikyti automobiliai

Kaip informuoja Valstybės sienos apsaugos tarnyba, ketvirtadienį vakare VSAT Lazdijų rinktinės Kalvarijos užkardos pareigūnai ties Kalvarijos savivaldybės Salaperaugio kaimu patikrinti sustabdė iš Lenkijos vykusį automobilvežį „Scania“ su priekaba.

Vairuotojas, 37 metų Tauragės gyventojas, pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei sunkiasvorę transporto priemonę registracijos dokumentus, tačiau VSAT pareigūnams įtarimą sukėlė automobilvežio krovinys – keturi „Renault Megane“ automobiliai, vienas „Renault Laguna“ bei mikroautobusas „Fiat Ducato“.

Tauragiškis pasieniečiams pateikė mašinų pardavimo-pirkimo sutartis, du originalius bei tris kopijavimo aparatu atšviestus prancūziškus lengvųjų automobilių registracijos liudijimus.

VSAT pareigūnų įtarimą dar labiau sustiprino automobilių „Renault“ bei gabento mikroautobuso apžiūra. Pasieniečiai iškart pastebėjo, kad ant visų transporto priemonių durų spynelių yra akivaizdžių laužimo žymių.

VSAT pareigūnai, duomenis apie šiuo automobilius patikrinę turimose informacinėse bazėse, nustatė, kad visi „Renault“ automobiliai balandžio 18-22 dienomis buvo pavogti Prancūzijoje ir yra ieškomi šios šalies teisėsaugininkų. Pirminiais duomenimis, šios transporto priemonės yra pagamintos prieš 2-3 metus.

Duomenų apie mikroautobuso „Fiat Ducato“ vagystę nėra, tačiau VSAT pareigūnai sulaikė ir šią transporto priemonę. Ant jos durelių rastos laužimo žymės leidžia daryti prielaidą, kad mašina taip pat gali būti vogta. Šią informaciją dar tikrins ikiteisminį tyrimą dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo pradėję VSAT Lazdijų rinktinės pasieniečiai.

Automobilvežis ir juo gabentos mašinos laikinai saugomi Kalvarijos užkardoje. Vairuotojas po apklausos paleistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius